Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Fudbaleri Arsenala pobedili su Njukasl junajted u meču 26. kola engleske Premijer lige sa 4:1.

Njukasl je posle skoro deset godina dao gol na Emirejtsu, ali nije imao mnogo razloga da se raduje, jer je potučen do kolena od „tobdžija“.

PROČITAJTE JOŠ:

Arsenal je od starta bio bolji, „svrake“ su se mučile i da pređu polovinu terena, a terenska inicijativa ekipe Mikela Artete pretvorila se u prvi gol u 18. minutu.

Londonski klub je tada podsetio koliko ume da bude opasan iz prekida pošto je Gabrijel glavom iz kornera kod prve stative udario loptu.

Loris Karijus je uspeo da interveniše, ali tek toliko da lopta poput vrućeg krompira prvo od jednog, pa od drugog njegovog saigrača završi u njegovim rukama.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Problem je što je on u tom trenutku bio u golu i sudiji Polu Tirniju je sat signalizirao da je lopta prešla gol liniju za 1:0.

Na kraju je Sven Botman bio taj koji je imao najmanje sreće da se od njegove noge ona odbije u mrežu, pa mu je pisan autogol.

Šest minuta kasnije Arsenal je duplirao prednost kada je Kai Haverc u trku samo sačekao pred golom pas Gabrijela Martinelija i lagano pogodio po zemlji za 2:0.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Na sličan način kako je to uradio u prvom, uradio je Arsenal i u drugom poluvremenu. Dva gola u kratkom rasponu su otklonila sve dileme po pitanju pobednika.

Prvi je bio delo Bukaja Sake u 65. minutu kada je Saka izdriblao jednog igrača Njukasla na desnoj strani, a onda gađao dalji ugao gola Karijusa za 3:0.

Četiri minuta kasnije se u strelce posle novog prekida upisao i Jakub Kivior, dok je šansu za ubedljiviju pobedu imao i Emil Smit Rou.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

On je u nadoknadi iz šesnaesterca i gotovo neometan šutirao ka donjem desnom uglu gola „svraka“ i u poslednjem trenutku je loptu igrač gostiju izbacio sa linije.

U međuvremenu je Džo Vilok pogotkom u 84. minutu postavio konačan rezultat, pa je Arsenal bez muke pobedio i nastavio trku sa Liverpulom i Mančester sitijem.

Artetin tim sada ima 58 bodova, jedan manje od drugoplasiranog Sitija i dva od prvoplasiranog Liverpula. Njukasl je osmi sa 37 bodova.

Premijer liga, 26. kolo:

Sreda:

Liverpul – Luton 4:1 (0:1)

(Van Dajk 56, Gakpo 58, Dijaz 71, Eliot 90 – Ogbene 12)

Subota:

Aston Vila – Notingem Forest 4:2 (3:1)

Brajton -Everton 1:1 (0:0)

(Dank 90+5 – Brentvejt 73)

Kristal palas – Barnli 3:0 (0:0)

(Ričards 68, Aju 72, Mateta 77 p)

Mančester junajted – Fulam 1:2 (0:0)

Bornmut – Mančester siti 0:1 (0:1)

(Foden 24)

Arsenal – Njukasl 4:1 (2:0)

(Botman 18 ag, Haverc 24, Saka 65, Kivior 69 – Vilok 84)

Nedelja:

14.30 Vulverhempton – Šefild junajted

21.00 Vest Hem – Brentford

Odloženo:

Čelsi – Totenhem

Foto: Rezultati.com

BONUS VIDEO: Najboljih 5 golova dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar