Foto: EPA-EFE/L. Rico

Fudbaleri Alavesa odigrali su u subotu uveče na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Majorke, u utakmici 26. kola španskog prvenstva.

Alaves je poveo u 76. minutu golom koji je postigao Karlos Benavides, a bod gostima doneo je srpski fudbaler Matija Nastasić u 88. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemanja Radonjić je posle dvadesetak minuta igre imao veliku šansu za Majorku kada je lepo istrčao u kontri i „bocnuo“ loptu koja je zakačila prečku.

Na sličan način je i Manu Morlanes uspeo da pobegne levom stranom i otišao je previše u ćošak pa nije uspeo da ugrozi gol Alavesa.

Domaćin je poveo posle kornera, kada je Toni Lato bio između Nastasića i Benavidesa, pa je igrač Alavesa uspeo sebi da stvori prostor da glavom savlada Rajkovića koji se našao u tim trenucima na „ničijoj zemlji“.

Nastasić se potom našao na pravom mestu i u pravo vreme jer mu je na nogu seo odbitak posle lošeg udarca Kajla Larina. Matija je time postavio konačan rezultat utakmice u kojoj se još uvek nisu bila završila sva uzbuđenja.

Trener Alavesa Luis Garsia dobio je crveni karton i isključen je u prvom minutu nadoknade vremena. Alaves je osmi put odigrao nerešeno u prvenstvu i 12. je na tabeli sa 29 bodova.

Majorka je 12. utakmicu u Primeri odigrala nerešeno i zauzima 16. mesto sa 24 boda. U sledećem kolu Alaves gostuje Osasuni, dok Majorka dočekuje Đironu.

Primera, 26. kolo:

Petak:

Real Sosijedad – Viljareal 1:3 (0:1)

(Merino 86 – Komesana 17, 47, Serlot 90+5)

Subota:

Barselona – Hetafe 4:0 (1:0)

(Rafinja 20, Žoao Feliks 53, De Jong 61, Fermin Lopez 90+1)

Alaves – Majorka 1:1 (0:0)

(Benavides 76 – Nastasić 88)

21.00 Almerija – Atletiko Madrid

Nedelja:

14.00 Kadiz – Selta Vigo

16.15 Betis – Atletik Bilbao

18.30 Las Palmas – Osasuna

21.00 Real Madrid – Sevilja

Ponedeljak:

21.00 Đirona – Rajo Valjekano

Odloženo:

Granada – Valensija

Foto: Printscreen Rezultati

BONUS VIDEO: Gol De Jonga protiv Zvolea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar