Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Nesrećan poraz Novosađana.

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od kiparskog APOEL-a u Nikoziji rezultatom 2:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

A moglo je da bude sasvim drugačije, da je Nikola Čumić u 16. minutu iskoristio zicer i situaciju „jedan na jedan“ sa Vidom Belecom, golmanom tima iz Nikozije, pretvorio u prednost za svoj tim.

Umesto toga, njegovi saigrači od tog momenta kao da su stali, a APOEL iz minuta u minut pokazivao da može da bude veoma opasan po gol rivala, pa je tako Lazar Carević u 32. minutu nakon očajne reakcije čitave odbrane tima iz „srpske Atine“ morao da vadi loptu iz mreže pošto je Giorgi Kvilitaija iskoristio zicer i sa par metara doneo svom timu 1:0.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a početkom drugog došlo je do reakcije Novosađana koja se isplatila u 56. minutu. Nakon centaršuta Čumića Dejan Zukić je sjajno skočio i pogodio za 1:1 glavom.

Malo pre toga Stefan Vukić je iskoristio očajno ispucavanje Anhela Krespa, izblokirao ga, istrčao sam pred Beleca, ali je i on, poput Čumića, očajno šutirao.

Apoel je do drugog gola došao preko Laše Dvalija, koji je iskoristio očajnu reakciju Carevića i odlazak golmana „u prazno“ lepim udarcem pretvorio u 2:1.

Na kraju, to je bio i konačan rezultat, pa će Vojvodina morati da za sedam dana pred svojim navijačima traži pobedu i prolaz u narednu rundu.


APOEL – Vojvodina 2:1 (1:0)

(Kvilitaja 32, Dvali 65 – Zukić 56)

Stadion: GSP (Nikozija); Sudija: Donald Robertson (Škotska)

APOEL: Belec – Sušić, Krespo, Dvali – Gomes, Kostadinov (od 86. Petrović), Fetfacidis (od 73. Gavriel), Sarfo (od 73. Viljafanjez), Čeabake – Vilson Eduardo (od 73. Markinos), Kvilitaja (od 86. Tomane)

Vojvodina: Carević – Lazarević (od 46. Jeličić), Traore, Crnomarković, Antonijević (od 84. Miletić) – Zukić (od 78. Busnić), Milosavljević – Baraj, Nikolić (od 58. Radulović), Čumić – Vukčević (od 46. Vukić)


APOEL - Vojvodina 2:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar