Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Bivši francuski fudbaler Tjeri Anri saopštio je ovog petka da će zbog sveprisutnog rasizma na društvenim mrežama ugasiti sve naloge.

Anri je rekao da kompanije, koje stoje iza društvenih mreža, nisu učnile dovoljno da zaustave nasilničko ponašanje, koje redovno za metu ima Afroamerikance sportiste.

PROČITAJTE JOŠ

„Od sutra ujutro brišem sve naloge sa društvenih mreža dok nadležni ne regulišu svoje platforme istom energijom i žestinom kao što to rade kada se krše autorska prava“, naveo je bivši napadač Arsenala.

Francuz na Instagramu i na Tviteru ima 2,7, odnosno 2,3 miliona pratilaca.

Objasnio je legendarni napadač zbog čega se odlučio na ovaj potez.

„Sama količina rasizma, maltretiranja i mentalnog zlostavljanja, koje šire pojedinci previše je toksična da bi se to moglo ignorisati. Mora da postoji određena odgovornost. Previše je lako otvoriti nalog, koristiti ga za uznemiravanje bez posledica i ostati anoniman. Dok se to ne dogodi, ugasiću sve svoje naloge na društvenim mrežama.“

U fudbalskoj karijeri 43-godišnji Francuz je igrao za Monako, Juventus, Arsenal, Barselonu i Njujork Red Buls, gde je i završio karijeru 2014. godine.

Sa Barselonom je u sezoni 2008/2009 osvojio Ligu šampiona, a sa reprezentacijom je 1998. godine osvojio titulu prvaka sveta.

Trenerski posao je počeo 2016. godine, kada je postao pomoćni trener u selekciji Belgije, da bi prvi samostalni posao obavljao u Monaku od 2018. do 2019. godine.

U februaru ove godine napustio je mesto trenera ekipe Montreala, obrazlažući tu odluku porodičnim razlozima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar