Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mendažer Evertona Karlo Ančeloti osvrnuo se na period kada je bio menadžer Milana i kada je sa Italijanima blistao u Ligi šampiona.

Ančeloti, koji je imao uživo uključenje preko Instagrama, pričao je o mnogim stvarima u karijeri, a dosta pažnje je posvetio svom nekadašnjem klubu.

„Roso-neri“ su 2003. i 2005. igrali finala u Ligi šampiona, prvi put su bili bolji od Juventusa na penale, a dve godine kasnije u Istanbulu, ispustili su protiv Liverpula prednost od 3:0 na poluvremenu, da bi stigli do 3:3, produžetaka a posle i penala koje su izgubili.

„Gledao sam to finale sa Liverpulom desetak godina kasnije i mogu reći da smo odlično igrali. Bili smo veoma dobri i u produžecima. Karager mi je posle rekao da su oni bili umorni i da su išli na penale, taktika im je uspela“, izjavio je Ančeloti.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlo kaže da je Milan tada imao zaista jak tim i da je malo nedostajalo da osvoji Skudeto.

Na pomen toga da se u vezu sa preuzimanjem trenerske pozicije dovodi Nemac Ralf Rangnik, Karlo je rekao da se u Milanu „ne plaše stranaca, već loših trenera“.

„Upoznao sam ga dok sam radio u Nemačkoj. Ne znamo se tako dobro, ali iz onoga što sam čitao, bio je zaljubljen u Milan pod Arigom Sakijem. Ne znam njegove metode rada. Milan se boji samo loših trenera, ne stranaca. Srećom, izabrali su mnoge koji su dobri. Sreća u izboru trenera je povezana sa time koliko je klub stabilan“, smatra Ančeloti.

On je pohvalio i Zlatana Ibrahimovića koji je na „San Siro“ stigao u januaru iako ima 38 godina.

„Nisam iznenađen da još igra, ali ne znam koliko će još izdržati. Dopada mi se njegov karakter, njegova nesebičnost. Uvek je bio posvećen ciljevima kluba. To je za trenera jako važno“, zaključio je menadžer Evertona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar