Danijel Aleksić Foto: Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Srbi odlični u borbi za Evropu.

Kvalifikacije za evropska takmičenja su u punom zamahu, sve bliži smo ulasku u završnu, četvrtu rundu, a velikog udela u prvim mečevima treće runde imali su i fudbaleri iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Izuzev srpskih klubova, igrači iz Srbije su nastupili za brojne klubove u borbi za grupnu fazu sva tri takmičenja, i ostavili više nego sjajan utisak.

Pre svih Danijel Aleksić.

Najbolju partiju i status prve zvezde među srpskim igračima sa razlogom je poneo Aleksić. Dva gola u pobedi Bašakšehira od 3:1 protiv Brejdablika i veliki korak ka prolasku pošto preostaje još 90 minuta u Turskoj, pa će gotovo izvesno nastupiti u plej-ofu.

U direktnom sudaru nekadašnjih fudbalera Crvene zvezde, Makabi iz Haife za koji je čitavu utakmicu odigrao Bogdan Planić je sa 4:0 savladao Apolon sa Kipra u Izraelu, dok je Vukašin Jovanović u dresu kiparskog tima morao da napusti igru zbog dva žuta kartona pre završetka susreta. Takođe, loše će ovaj meč pamtiti i golman Aleksandar Jovanović, pošto je četiri puta vadio loptu iz mreže.

Srpski igrači su zaigrali i za Pjunik protiv Crvene zvezde, ali su Zoran Gajić, Nemanja Mladenović i Uroš Nenadović propustili da bar malo pomognu svom timu u debaklu od 5:0 na stadionu „Rajko Mitić“.

Upravo će, po svemu sudeći, Makabi biti naredni protivnik Zvezde na poslednjem koraku za plasman u Ligu šampiona, sem ukoliko njihovi rivali ne zabeleže pravo čudo i preokrenu pet, odnosno četiri gola minusa u revanšu.

Kada je u pitanju Liga Evrope, AEK iz Larnake je na svom terenu savladao Partizan sa 2:1, a kod prvog gola domaćeg tima kojim su poravnali na 1:1 asistirao je Nenad Tomović, nekadašnji štoper Crvene zvezde i reprezentativac Srbije.

Malme je sa 3:0 savladao Didelanž, uz odličnu partiju Veljka Birmančevića, koji je postigao pogodak u 85. minutu za 3:0, iako je u igru ušao sa klupe.

Za Maribor je čitavu utakmicu odigrao Vladan Vidaković, ali su Slovenci poraženi od Helsinkija na svom terenu sa 2:0.

Nikola Boranijašević je imao udela u pobedi svog tima, Ciriha, nad Linfildom od 2:0, dok su Lazar Ranđelović u Olimpijakosu i Aleksandar Čavrić u Slovačkom zaigrali u drugom poluvremenu, bez učinka u remiju 1:1.

U kvalifikacijama za Ligu konferencija, RFS iz Letonije je na svom terenu remizirao sa Hibernijansom sa Malte, a gol za domaćina postigao je Andrej Ilić u 85. minutu, dok je Stefan Panić odigrao svih 90 minuta u veznom redu. Stefan Cvetković je utakmicu presedeo na klupi.

Poljski Rakov je sa 2:0 bio bolji od Spartaka iz Trnave, dok je Milan Rundić odigrao čitavu utakmicu.

Žalgiris Nemanje Ljubisavljevića je poražen od Bodo Glimta sa 5:0, a defanzivac Litvanac aje na terenu proveo čitavu utakmicu.

CSKA iz Sofije je na svom terenu poražen od Sent Patriksa, pa su Saša Ilić na klupi i Lazar Tufegdžić u napadu na loš način otpočeli evropsku odiseju.

Mnogo više sreće imao je Đorđe Jovanović, čiji Makabi je u Tel Avivu slavio protiv grčkog Arisa uz jedan gol bivšeg napadača Čukaričkog, u 29. minutu, pa je tim Vladimira Ivića došao nadomak borbe za grupnu fazu.

Još jedan srpski derbi viđen je u duelu azerbejdžanskog Nefčija i Rapita iz Beča u Bakuu, gde je Vojislav Stanković proveo čitavu utakmicu na terenu i slavio sa 2:1 protiv gostujućeg Alekse Pejića.

Nikola Antić je odigrao dobar meč i pomogao saigračima da sačuvaju mrežu Soligorska protiv Kluža, dok je Hamrun sa Malte za koji igra Ognjen Bjeličić poražen od Levskog iz Sofije sa 1:0. Trener Branko Nišević je na teren poslao i Igora Nedeljkovića, ali nisu uspeli da izgegnu poraz.

Srbi su nastupili i na gostovanju Tobola u Bosni i Hercegovini, ekipi Zrinjskog, koja je slavila sa 1:0, a na terenu su se našli bivši vezista Crvene zvezde Dušan Jovančić, zatim Zoran Tošić, nekadašnje krilo Partizana, kao i Miljan Vukadinović, ali nisu uspeli da spreče poraz svog tima, mada ih tek očekuje duel u Kazahstanu i pokušaj preokreta.

BONUS VIDEO Fudbaleri Bajerna se obrukali, promašili prazan gol

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar