Nemanja Vidić
Foto: EPA/ALBA VIGARAY

Nemanja Vidić ostavio je dubok fudbalski trag tokom bogate i uspešne karijere, ali su javnosti malo poznati neverovatni ljudski kvaliteti nekadašnjeg lidera Srbije i Mančester junajteda.

Nemanja Vidić jedan je od vrhunskih sportista koji je tokom čitave karijere izbegavao eksponiranje. Stameni Užičanin bio je stub odbrane i predvodnik Srbije i Mančester junajteda na terenu, ali je van njega bio praktično neprimetan. Nevidljiv za medije i javnost.

Zbog specifičnog odnosa sa sedmom silom i želje da se ne eksponira u javnosti, Vidićevi ljudski kvaliteti za mnoge su dugo ostali neotkriveni, ipak priče drugih svedoče da je nekadašnji štoper Crvene zvezde, Sparartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera, u najmanju ruku veliki čovek koliko je bio i igrač.

Ljudske kvalitete neksdašnjeg štopera možda najbolje oslikava priča Aleksandra Stojanovića, sportskog novinara i komentatora Radio televizije Srbije, koji je na društvenim mrežama podelio iskustvo vezano za Vidića.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemanja Vidić, tri puta sam radio intervju sa njim. Ne sećam se pitanja ni odgovora, samo da je bilo sjajno. Drugi put sam radio kada je bio već legenda u Mančester junajtedu. Došao je da igra za reprezentaciju, zamolio sam ga za intervju: ‘Nemoj Aco, molim te, ne dajem nikome…’ Nisam hteo da budem neprijatan ali ni da tek tako odustanem. ‘Nemanja, honorar za ovaj intervju mi je skoro pola plate na televiziji’,rekao sam mu. Sačekao je sekund, dva i rekao: Samo da ručam, i dolazim, daću ti intervju“, podelio je Stojanović zanimljivu priču uz fotografiju sa bivšim reprezentativcem Srbije i kapitenom Mančester junajteda na Instagramu.

„Nikada mu to neću zaboraviti. On je zahtevan čovek, neki bi rekli težak, ali je pravedan, dosledan. Bio je autoritet. On i Dejan Stanković su držali ekipu. Jednom je Krasić trčao nešto po hodnicima hotela, šalio se sa nekim iz druge sobe. Nemanja je izašao iz svoje, Krasić se ukopao u mestu. Sa onim svojim kotrljajućim R mu je kazao: ‘Kraso, spavanje je za 6 min. Hajde u sobu na odmor.’ Ovaj je samo rekao ‘Da, da’. Sve je zamuklo u sobama istog časa, do jutra se ništa čulo nije. Znam da ga je jedan stranac što glumi mangupa posle jednog upozorenja bukvalno u luku zaobilazio u svlačionici“, nastavio je komentator da opisuje svoja iskustva sa Vidićem i dodao:

Vidić
Foto: EPA/ROBIN PARKER

 

„Prethodni put sam ga video pre skoro tri godine. Išli smo istim avionom za Milano. Pričali smo o novinarima, medijima, reprezentaciji… Ponudio mi je da sa Malpense idemo njegovim autom do centra. Koliko god taj odnos sa novinarima nije bio najblaže rečeno – dobar, nikada nismo imali problem. U poslednjim godinama igranja za reprezentaciju prema svima nama se isto ponašao. Znam da su neki razočarani, čak ljuti, ali moj utisak je da se i on slično osećao. I dalje razmišlja o trenerskom poslu, bilo je kontakata, bilo je ponuda. Oduvek je imao izražen karakter. Stvari se nisu mnogo promenile. On je jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada. I čudno je kako ga malo ljudi pominje u tom kontekstu“.

Stojanovićeva objava izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama među kojima je većina čestitala novinaru na posvećenosti poslu, ali i imala pregršt pozitivnih epiteta na račun Nemanje Vidića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram