Vukanović i Stanković
Fhoto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aleksa Vukanović, fudbaler Crvene zvezde, izjavio je da je već na samom startu ozbiljno shvatio mere državnih organa zbog epidemije koronavirusa, kao i instrukcije iz kluba o radu i da se nada da bi uskoro život mogao da se vrati u normalu.

„Od starta sam najozbiljnije shvatio da je neophodno smanjiti kontakte na minimum. Devojka Kristina i ja smo sami u stanu u Novom Sadu i ne idemo cak ni kod familije jer ne želimo da ih ugrozimo. Pitamo roditelje da li im treba nešto iz prodavnica, ali su oni, hvala Bogu, zdravi i mobilni tako da nam se uglavnom zahvale na ponudi jer sve mogu sami. U ovim okolnostima najvažnije je sačuvati zdravlje, a posebno zdrav razum. Ostanimo kod kuće, budimo uz najmilije, sve prolazi, pa će i ovo proći“, rekao je Vukanović za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže, na ovu situaciju se navikao, jer su sportsiti uglavnom rutineri.

„Ovako uređeno nam izgledaju i pripreme samo što su ove bolje jer su uz nas naše porodice. Nije mi dosadno, imam plan rada, a veče provedemo uz neku dobru seriju kao što je „Tajkun“, film, neku video igricu. Ne izlazimo iz kuce bez preke potrebe, ne posećujemo druge ljude, čuvamo i sebe i druge“.

Vukanović je naveo da igračima stručni štab šalje plan treninga, kao i da je cilj održati bar fizičku spremu koliko se može u ovim okolnostima.

„Klub nam je obezbedio sobne bickle, trake, još neku potrebnu opremu i radimo pod stručnim nadzorom. U svakodnevnom smo kontaktu sa Misterom (Dejanom Stankovićem prim.aut) i stručnim štabom, pričamo mnogo i jedva čekamo da se vratimo na teren“.

Napadač šampiona Srbije je otkrio da mu posebno nedostaje rad sa loptom

„U poslednje vreme trčim i napolju, u blizini stana ali uz ‘punu ratnu opremu’ – masku i rukavice. U ovom trenutku je bitno da ostanemo zdravi i koliko-toliko fizički pripremljeni da bismo lakše odradili trenažni proces koji nas čeka pred nastavak prvenstva. Jedva čekam da ponovo krenemo sa normalnim radom“, rekao je Vukanović koji se osvrnuo i na humanitare akcije, koje su crveno-beli podržali tokom epidemije koronavirusa.

„Pomažemo koliko smo u mogućnosti i ne volimo da pričamo o tome. U našoj svlacionici vlada porodična atmosfera. U svakodnevnom smo kontaktu i kad je potrebno reagujemo na naš način – brzo i složno. Zato apelujem na sve gradane u Srbiji da budu socijlano odgovorni kako bismo zajedno što pre pregurali pandemiju“, zaključio je Vukanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram