Ser Aleks Ferguson
Ser Aleks Ferguson; EPA-EFE/PETER POWELL

Legenda uživa u penziji, a novca mu ne nedostaje.

Ser Aleks Ferguson, legendarni trener Mančester junajteda, po mnogima je možda i najbolji trener svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Na klupi „crvenih đavola“ sedeo je na tačno 1.320 mečeva u periodu od 1986. do 2013. godine. Zaradio je pravo bogatstvo i tokom karijere, ali i u penziji mu sredstava ne manjka.

„San“, britanski tabloid, objavio je da 80-godišnjak sada nedeljno zaradi čak 235.000 funti. Škot dobija novac kao ambasodor kluba iz Mančestera, a ima i prihode kao da je i dalje deo Premijer lige. Dobija različite investicije i novac, ako je suditi po poslovnim knjigama u koje su imali uvid.

Vrednost Fergusonovih firmi je sada 40 miliona funti, a samo prošle godine je zaradio 12,2 miliona. Vrednost kompanije „ACF Sports Promotions“, koju koristi čuveni trener, porasla je samo u 2021. godini sa 17,5 na čak 26 miliona funti.

Porasla je još i vrednost investicija sa 27 na 39,2 miliona funti, a imovina u ostalim kompanijama je sa 3,7 sada postala „teška“ 12 miliona. Ferguson je mnogo novca zaradio od prodaje autobiografskih knjiga, ali i od držanja motivacionih govora.

Kao da sve ovo nije dovoljno, Ferguson ima i neobičan hobi. Naime, on decenijama unazad učestvuje u konjičkim trakama, a prema „Gardijanu“ njegov konj Klan de Obo slavio je na poznatoj trci u Liverpulu, ovo je njegovo najbolje grlo u 25 godina koliko se dugo takmiči.

BONUS VIDEO Piksi: Srbija ima pravo da slavi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar