Podeli:
fudbal
Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Dve nedelje su ostale do početka nove sezone Superlige, ali veliko je pitanje da li će se fudbal igrati u Srbiji od 1. avgusta.

Najviši rang domaćeg fudbala trebalo bi da krene prvog dana avgusta, Prva liga 15 dana kasnije, ali je odlaganje vrlo moguće.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, zbog koronavirusa, jer je postojeća situacija prilično alarmantna.

“Svi nama poznati humani virusi traju u proseku četiri meseca. Ovaj virus korona je posle četiri meseca kod nas i u pojedinim zemljama na svetu izgleda tek sada ‘eksplodirao’. Imamo trenutno u Srbiji nekoliko velikih žarišta virusa u Novom Pazaru, Beogradu, Užicu… Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima”, za “Novosti” kaže srpski kardiolog i predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, profesor doktor Miljko Ristić, i dodaje:

“Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport. Tužne su slike koje ovih nedelja dolaze iz Engleske, Španije, Italije, doskoro i iz Nemačke. Tužan je pogleda na te prazne tribine”.

Već u prvom kolu Superlige predviđeno je da se samo u Beogradu igraju tri meča, od kojih je duel Crvena zvezda – Novi Pazar možda i posebno rizičan, kao i dueli Čukarički – Inđija i Voždovac – Radnik, pišu “Novosti”.

Ako dođe do odlaganja, to bi potencijalno napravilo velike probleme u kalendaru domaćeg prvenstva.

Propozicije takmičenja kažu da je za odlaganje utakmice neophodno da najmanje sedmorica igrača budu bolesna i da klub za to mora da obezbedi važeću medicinsku dokumentaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar