Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nenad Lalatović je jedinstvena pojava na fudbalskoj sceni Srbije, a pobedom u Kupu Srbije prošle sezone obezbedio je sebi epitet trofejnog trenera.

Vojvodina je tim uspehom stigla do prilike da iz trećeg kola krene u trku za mesto u Ligi Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

I to protiv ozbiljnog rivala. U gostima.

Lalatović je jedinu priliku da igra u Evropi dobio dok je radio u Radničkom iz Niša, u sezoni 2018/19 kada je uspešno prebrodio maltešku Gziru, ali je potom poražen od Makabija iz Tel Aviva.

Prilika za popravni stiže protiv Standarda iz Liježa, što će biti njegov najveći izazov u trenerskoj karijeri.

„Između dva tima postoji velika razlika. Kroz Lijež su prošli mnogi veliki igrači, a o ovom klubu sam čuo dosta lepih stvari od mog prijatelja Laneta Jovanovića. Ipak, uveren sam da možemo da pobedimo. Nismo došli samo da učestvujemo. Nećemo menjati taktiku i napadaćemo. Ako se budemo povukli, Standard će onda biti jači. Naša najveća snaga je kolektiv“, rekao je Lalatović.

I to je tačno. Vojvodina nema igrače koji odskaču, već kompaktnu grupu fudbalera čiji je prevashodni cilj da ostave i poslednji atom snage na terenu ne bi li stigli do rezultata.

Foto: Starsport

Prvi među jednakima je Nikola Drinčić.

„Vidim ja da ovde ne poznaju dovoljno Vojvodinu. Da ne znaju da ovde ima odličnih igrača koji su igrali velike utakmice. Mi smo ovde došli da prođemo. Ne zato što je Standard lagan rival, tako bi bilo protiv bilo kog drugog tima.Da ne mislimo da ćemo da prođemo ne bismo ni dolazili. Znamo šta predstavlja Standard, da vam je ovo važna utakmica, ali verujte: nama je 100 puta važnija. A ako izgubimo, pružićemo ruku boljem i idemo kući. Ali nismo zato došli“, rekao je Drinčić.

Standard ima svoje standarde. I ozbiljna je ekipa sa ozbiljnom tradicijom, trenutno drugoplasirana na tabeli Župile lige sa 13 bodova iz šest utakmica, što ukazuje na to da još nije stigla do željene forme.

Belgijski predstavnik je do trećeg kola stigao preko ekipe Balata taun iz Velsa koju je savladao sa 2:0, ali trener Filip Montanije ističe da igra iz tog meča neće biti dovoljna da bi se savladala Vojvodina.

„Moramo da podignemo nivo u odnosu na prethodnu utakmicu sa Bala taunom, iako mislim da smo odigrali dobro taj meč. Vojvodina je izuzetna atletska ekipa. Biće to susret dva tima sa različitim stilom. U tome i leži lepota fudbala. Moramo da odgovorimo na njihove atletske sposobnosti sa našom kretnjom i presingom. Vojvodina ima i dobre tehničare, zato moramo da budemo oprezni. Zadatak nam je da odigramo opet dobro u defanzivi, kao protiv Kortrajka u prvenstvu“, rekao je Montanije.

Utakmica počinje u 20.00 i sasvim je sigurno da će novosadska ekipa u nju ući sa željom da pobedi i svešću da ima manje da izgubi od svog protivnika, koji ima daleko veću reputaciju u evropskim fudbalskim okvirima. Lalatovića i Drinčića, kao lidere Vojvodine to neće zanimati. Izaći će na teren da pobede, a epitet autsajdera im u tom slučaju dodatno skida teret sa leđa i dozvoljava da se usresrede samo na jednu stvar – na igranje fudbala.

Voša juri prolaz

I Vojvodina će se za prolaz u plej-of Lige Evrope boriti u Belgiji večeras (20.00) i to protiv Standarda iz Liježa. Domaćin je veliki favorit s kvotom 1,55, iks je 4,20, a pobeda tima Nenada Lalatovića nosi kvotu 6,00.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Standard – Vojvodina.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar