Foto:Nenad Mihajlovic/Starsport

Nenad Lalatović, trener fudbalera Vojvodine, veruje u pobedu u meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Standarda u Liježu.

„Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Supeligi“, rekao je Lalatović i dodao:

„O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Nedavno su pobedili na strani. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago“.

PROČITAJTE JOŠ

Lalatović veruje da mogu da pobede renomirani tim iz Liježa, koji je favorit u ovom susretu.

„Vidi se koliko žele da uđu u grupnu fazu Lige Evrope, a mojim igračima sam rekao da nemaju šta da izgube, da je u fudbalu sve moguće. Igrač mora biti koncentrisan, tokom karijere sam svojim fudbalerima nekoliko puta umeo da zamerim na tome. Igrači na terenu moraju biti zveri, gladni uspeha. Pobedite i promenićete život ne samo sebi, već i vašoj porodici. Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga“.

Trener Voše imao je i posebnu poruku za svoje pulene.

„Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo“, ističe Lalatović i dodaje da očekuje dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i hrabru igru svojih momaka.

PROČITAJTE JOŠ Lalatović za Nova.rs: Mrze me “grobari”, zato sada plaču

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Bilo bi fenomenalno da po prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope, a ja bih bio presrećan da Vojvodina bude prvi klub u mojoj trenerskoj karijeri sa kojim ću učestvovati u jednom takvom takmičenju“.

Šef stručnog štaba Vojvodine upoznat je sa kvalitetima belgijskog tima, a najveći pritisak očekuje na zadnju liniju.

„Oni igraju apsolutno napadački fudbal. Krilni igrači im igraju kao dva polušpica i ulaze unutra na kontra nogu, bekovi su im krila, a zadnji vezni se spušta i igraju sa trojicom pozadi. Napravili smo dobru analizu i oni neće moći da me iznenade, ali individualno su jako dobri i jednim potezom mogu da reše utakmicu. Motorički su sjajni, brzi i tehnički odlično potkovani. Na poslednjem meču su imali 90 odsto tačnih dodavanja“, zaključio je Lalatović.

Utakmica između Standarda i Vojvodine igra se u četvrtak od 20 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar