Bibars Natho je u ekipu Partizana doneo kapitenski mentalitet, iskustvo i znanje koje nije toliko često na domaćim fudbalskim terenima.

Ili se bar ne zadržava previše.

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten reprezentacije Izraela i dalje nosi crno-beli dres, te veruje da je ekipa svesna puta na kom se nalazi.

„Čudna sezona… Tim je bio menjan tokom sezone, ja sam došao kad je takmičenje počelo, nisam prošao pripreme, isto je bilo i sa Asanom, Sadik je tu bio na pola trenažnog procesa, ali smo opet uradili nešto. Nije sezona bila najbolja, ali smo počeli izgradnju tima i nadam se da ćemo u sledećoj završiti proces“, naveo je Natho.

Kad je već pomenuo sledeću sezonu…

„Naš prvi cilj je da budemo šampioni Srbije. Neće biti lako, ali verujem da ćemo biti prvi ako budemo igrali kako znamo“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Liga Evrope je poseban motiv za kapitena reprezentacije Izraela.

„Znate li da sam ja na trećem mestu po broju utakmica u tom takmičenju svih vremena? Prva dvojica su u penziji, nadam se da ću moći da popravim rezultat. Liga Evrope je bitna zbog finansija i utiska navijača. Borićemo se na svim poljima, ali je titula cilj i ozbiljno smo shvatili tu misiju“.

Natho je istakao da je srećan u Partizanu i da očekuje borbu za trofeje.

„Fudbal bez trofeja nije to to… Ja igram fudbal jer volim, a ne zato što me neko plaća za to. Ja hoću da pobedim i na treningu, a kamoli na utakmici. Toliko sam posvećen da ni sinovima ne dam da me pobede kad igramo fudbal u dvorištu. Supruga me je prekoravala, govorila da ih pustim makar jednom, ali ne mogu. Fudbal je emocija, zahteva kanalisanje. Nije važno protiv koga se igra, koji je rezultat… Kada se postaviš tako, važan je svaki gol. Voleo bih kada bi svi bili takvi, da igraju od početka do kraja. Ako dam dva gola, juriću da dam treći, zašto stati tu, ne vidim poentu…“

Posebno je iskusni vezista govorio o pobedničkom mentalitetu.

„Nema velikih i malih utakmica. Neka se pobeđuju sa 1:0, tako se osvaja titula. Osećali smo da 1:0 nije bilo dovoljno pa smo prošle sezone jurili da damo više. Nećemo biti šampioni samo ako pobedimo Zvezdu, poenta je da skupljamo bodove na malim utakmicama na kojima smo prošle sezone prosuli veliki broj bodova. Ako pobedimo svaku sa 1:0, biće super, ali ako nastavimo da posrćemo kao prošle godine, biće kao prošle…“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar