Rumunski fudbaler Adrijen Ciobanu na meti Crvene zvezde
Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Supertalentovani rumunski fudbaler, 23-godišnji vezista Adrijen Ciobanu, nalazi se na meti Crvene zvezde.

Reprezentativac Rumunije u fokusu je srpskog prvaka koji će u nastavak sezone ući jači za napadača Ohija Omoidžuanfa (stigao kao slobodan igrač iz Moldea) i beka Kristijana Pičinija koji dolazi iz Valensije.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda traži pojačanja i u veznom redu, a izbor bi mogao da padne upravo na Ciobanua, igrača Farula Konstance čiji je jedan od vlasnika i trener legendarni Georgi Hadži.

Supertalentovani Rumun blistao je letos na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, bio je i najbolji igrač grupne faze takmičenja, i tada je posebno privukao pažnju. Posle toga je otišao i na Olimpijske igre u Tokiju da brani boje U23 selekcije Rumunije.

Krasi ga sjajno izvođenje prekida, prošle sezone Ciobanu je odigrao čak 42 utakmice u svim takmičenjima, upisao je 11 golova i šest asistencija. Pored toga što mu je primarna pozicija centralni vezni, može da igra i po krilu.

Letos se za njega raspitivao Betis, ali u rumunskom klubu nisu bili zadovoljni ponudom, jer se unosnije očekuju već u ovom u zimskom prelaznom roku.

Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt njegova vrednost trenutno iznosi 1,5 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare