Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Šou.

U maju 2021. godine, sve je izgledalo idilično po navijače Čelsija. Ne samo da su igrali fantastično i popeli se na krov Evrope pobedom nad Mančester sitijem, već su dodatan razlog za slavlje imali nakon što je postala javna tajna da Romelu Lukaku stiže na Stamford bridž.

PROČITAJTE JOŠ...

To je zvanično i potvrđeno 12. avgusta 2021. godine, kada je za cifru od 97.5 miliona funti prešao u Čelsi. Manje od godinu dana kasnije, Belgijanac na sve moguće načine pokušava da napusti London i vrati se u Inter.

Kako su preneli Korijere delo Sport i Gazeta delo Sport, dva najveća italijanska sportska lista, Lukaku je prvo promenio agenta, a potom započeo proces dobijanja zelenog svetla za transfer – po svaku cenu.

Italijanski mediji tvrde da Lukakuov povratak u Interu ne vide kao nemoguć, ali ga smatraju veoma, veoma kompleksnim.

Navodno, neophodno je da Čelsi prvo aminuje čitav posao i to sa simpatijama, jer navodno u Interu ne žele bilo kakav vid animoziteta između klubova. Ukoliko dobiju pristanak, uslediće pozajmica od godinu dana, nakon čega bi klubovi ušli u pregovore oko trajnog dogovora.

Takođe, velikog udela ima i inicijativa samog Lukakua koji je svojim predstavnicima poručio da „pristaje i na finansijsku žrtvu u vidu manje plate, samo da se više nikada ne vrati u Čelsi“.

Lukaku je u Čelsiju proveo tri godine, od 2011. do 2014, potom je nastupao za Everton, Mančester junajted, Inter, sa kojim je osvojio titulu u Italiji, a u drugom mandatu u Čelsiju nije se proslavio, zbog čega ga je Tomas Tuhel neretko uvodio tek u završnici utakmica u igru.

Tako da, tek što je okončana saga o prelasku Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena u Real iz Madrida, čeka nas nova, podjednako zvučna. Ili iscrpljujuća. Zavisi iz koje perspektive posmatrate…

BONUS VIDEO Navijači Reala u centru Madrida slavili titulu prvaka Evrope

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare