Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Postoji možda samo nekoliko fudbalskih zvezdi na svetu za koje je čuo gotovo svaki stanovnik planete. Jedna od njih je Dejvid Bekam, koji je godinama jedan od ljudi sa najviše stila na svetu. Imidž je često menjao, a sa njim je i frizura neizostavno trpela promene. Ipak, sve češće je imao problema da kosu oblikuje kako želi jer se značajno proredila.

Tokom karijere je nosio različite frizure. Najpre je to bila njegova prirodna boja kose, zatim se u Real Madridu odlučio za svetliju i znatno dužu varijantu.

PROČITAJTE JOŠ

Tada smo neretko viđali kako nosi konjski repić, a kasnije se odlučio da uz bradu i brkove, kosu „baci“ na stranu. Znao je da iznese i pletelenice, stepenastu kosu, farbao je u različite boje i pravio neočekivane eksperimente sa njom.

Sada je najprepoznatljiviji po ovom stilu (brada i kosa koja pada na jednu stranu), a mnogi su ostali u potpunom šoku kada je maja 2020. uslikan ispred jednog lokala u Bartfordu.

Bilo je evidentno da mu se kosa značajno proredila, iako je godinama ulagao ogroman novac da izbegne ovu sudbinu. Tada je i Bekam imao sličan problem kao mnogi sredovečni muškarci, pa se odlučio još jednom na presađivanje kose.

Septembra 2018. godine je uradio prvo presađivanje kose, a jedno je uradio ovih meseci, barem se pretpostavlja sudeći po najnovijim fotografijama. Tokom 2018. godine su slike iz Majamija i Hong Konga sa samo nekoliko nedelja razmaka pokazala dve potpuno različite frizure. Tokom 2018. i 2020. godine je Bekam znatno češće nosio kape i marame, što svedoči da je pokušavao da sakrije opadanje kose.

Zanimljivo da je Bekam tokom 2012. godine objasnio da mu se ideja o presađivanju kose ne dopada previše i da će probati da je izbegne.

„Neko je rekao da sam presadio kosu. Definitivno ne postoji ništa pogrešno u vezi sa tim, ali mislim da ja lično to ne bih uradio. Ako vidim znakove koji pokazuju da počinjen da ćelavim, verovatno ću obrijati glavu. I dalje imam kosu, i dalje se borim“, rekao je tada Bekam koji je povremeno znao da sve začudi kada bi izneo kratku kosu.

Ipak, sada se šuška da nije uradio samo i presađivanje kose, već da je odlučio da „pošumi“ i bradu.

Navodno je ovaj zahvat uradio u Dubaiju koji je trajao između dva i pet sati. Rezultati presađivanja brade su trajni, iako nove dlake opadnu za samo dve nedelje, kasnije brada postaje sve gušća.

Bekam je čovek kao i svi mi, a očigledno ima i probleme na koje ni poznati nisu imuni. Sa 46 godina je imao najmanje dve transplantacije kose, a procena je da ga je svaka koštala oko 15.000 dolara, što je za njega zaista sitnica…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare