Efes vs Crvena zvezda Foto:Starsport

Vreme je da crveno-beli podvuku crtu i odluče kako dalje u Evroligi.

Iza Crvene zvezde je još jedna neuspešna sezona, možda i najneuspešnija do sada u Evroligi. Iako je tim sa Malog Kalemegdana sezonu 20/21. završio na 17. poziciji, što je tabelarno najveći neuspeh do sad, u prvom redu zbog najava i ambicija, imena i novca, kojeg je bilo više nego lani, ova takmičarska godina je verovatno najveće razočarenje za simpatizere i crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Frekvencija promena u ovom klubu, kojih smo svi svedoci, imaju dve osobine koje se udaljavaju jedna od druge. Promene su česte i u isto vreme ne daju nikakve rezultate, osim kad je u pitanju regionalno takmcičenje koje crveno-beli igraju izuzetno dobro i koje iz godine u godinu postaje novi primarni cilj onog momenta kada se pojavi prva naznaka da prvi primarni cilj, Evroliga, neće biti ispunjen.

Crvena zvezda deluje kao tim bez pravog vođstva, bez jasne vizije i stpljenja za neki bolji rezultat. Svakako da niko ne očekuje od crveno-belih da osvoje najjače evropsko takmičenje, ali trebalo bi se zapitati zašto tim sa takvim renomeom, imenima bivšim i sadašnjim, velikim budžetom, nije konkurentan za „plej-of“ duži niz godina.

Mora se postaviti pitanje odgovornosti, te dovesti u pitanje kompetentnosti onih koji donose sud okrivljenima poput Duška Ivanovića, Saše Obradovića, Dejana Radonjića, a uskoro i Joanisu Sferopulosu, te se nekako nameće korelacija između uspeha koje navedeni treneri prave „ovde“ i „tamo“.

Kadija te tuži, kadija ti sudi…

Ova abominacija od ekipe igra loše, preplaćena je i zavisi od igrača koji ima 36 godina – Miloša Teodosića. Novci koji su dati pojedinim igračima ne odgovaraju onome što bi bilo gde drugo dobili, a naročito onome što prikazuju na terenu i predstavlja još jedan deo paradigme koja se dešava na Malom Kalemegdanu.

Jedini pravi potez menadženta ekipe je vraćanje mladog Nikole Topića u tim na polusezoni, a i ovaj potez deluje da je napravljen više pod pritiskom javnosti ili kao deo marketinga nego li kao deo plana afirmacije kvalitetnih mladih igrača i odskače od sveprisutnog narativa koji asocira više na igranje igrice „Menadžer“ na kompjuteru.

Uskoro počinje „plej-of ABA lige i tim se okreće onome za šta je koncipiran. Prva pozicija ligaškog dela ovog takmičenja donosi prednost domaćeg terena koja je izuzetno bitna s obzirom na pravilo o gostujućim navijačima.

Poslednja utakmica i minus od 45 razlike protiv Efesa, kao i skor 1 – 9 u poslednjih 10 kola u Evropi sigurno govore o trenutnoj formi ekipe.

BONUS VIDEO Finiš utakmice Real – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar