Foto: STARSPORT

Kada je trebalo da bude najbolja, Zvezda je poklekla, a imala je šansu...

Košarkaši Crvene zvezde opet su „pali“ kada se to od njih nije očekivalo, pa su u Atini od Panatinaikosa izgubili sa 75:66 i to nakon neverovatnog preokreta.

Crveno-beli su sredinom trećeg perioda imali prednost od 16 poena (37:53), ali je u poslednjih 15 minuta na terenu postojao samo jedan tim i to domaći. PAO je taj period igre dobio sa 38:13, a ekipa Duška Ivanovića nije ličila na sebe ni u jednom segmentu igre.

PROČITAJTE JOŠ::

Defanzivno je Zvezda dopuštala previše lakih poena, dominirao je Jorgos Papajanis sa 17 poena, a razigrali su se i Derik Vilijams sa 13 i Met Tomas sa 11 poena. U napadu ideje nije bilo, promašivali su se i ziceri i to u veoma bitnim momentima, a kada je sve krenulo nizbrdo Zvezda nije uradila ništa kako bi tu situaciju promenila, već je samo nastavila da juriša u provaliju većom brzinom.

Igrači su izgubili samopouzdanje, Fakundo Kampaco je imao indeks u minusu, uzeo je Argentinac samo jedan šut iz igre, dok ni Luka Vildoza nije bio ništa bolji. Na sve muke, povredio se i Nemanja Nedović, pa je pitanje da li će njegova zadnja loža biti u stanju da izdrži večiti derbi sa Partizanom u ponedeljak od 20.30.

Pored Nedovića (12 poena za poluvreme) samo je Filip Petrušev bio na visokom nivou, Ognjen Dobrić je samo na mahove pogađao, a česte izmene i raspoređena minutaža nisu doneli Zvezdi ništa dobro.

Koliko je Zvezda timski loše odigrala možda i najbolje svedoči podatak da je imala svega 12 asistencija, a izgubljenih lopti je bilo previše za ovakav meč – 15.

Crveno-beli su sada na 14. poziciji u Evroligi, imaju skor 12-16, a do kraja je ostalo još samo šest kola i šanse za plasman u Top 8 praktično i da ne postoje.

Foto: STARSPORT

Prvi iznad plej-of crte, preciznije Makabi i Partizan, sada beže Zvezdi tri pobede, dok su u priči za Top 8 još i Žalgiris, Efes, pa čak i Virtus, Valensija i Armani.

Zvezda je u presudnom delu sezone u elitnom takmičenju gubila od Albe, Bajerna i Panatinaikosa, a zanimljivo je da su sva tri tima u ovom trenutku slabije plasirana od nje. To crveno-beli sebi nisu smeli da dozvole, a ne može se reći da su njihovi rivali bili na nekom ekstremno visokom nivou u tim mečevima.

Zvezda je na poluvremenu protiv Albe imala plus pet, protiv Bajerna je vodila sve do same završnice, a o meču protiv Panatinaikosa je već dovoljno rečeno.

Šta se to desi u crveno-belim redovima teško je reći, igra jednostavno u nekom trenutku stane i povratka više nema. Kada vam se neko kao Zvezda nudi na tacni, iako ste na papiru slabiji rival, naravno da ćete uzeti sve što vam se pruža. Izgledalo je protiv Efesa da je Zvezda izašla iz krize, ubacila je 94 poena, ali su problemi ponovo bili primetni u Atini i sada je situacija veoma teška, bar na evropskom planu.

PROČITAJTE JOŠ:

Imala je Zvezda ove sezone i mečeva koje je dobijala na fenomenalan način, pa su tako pred njom padali Olimpijakos u Grčkoj, kao i Monako i Efes u Beogradu, ali neki mečevi poput pomenuta tri, ali i protiv Žalgirisa u Kaunasu, morali su drugačije da se privedu kraju. Zvezda je u tim duelima sve držala u svojim rukama, ali onda davala rivalima i šakom i kapom.

Prema proračunima za plasman u Top 8 može biti dovoljno 18 pobeda. Teoretski, Zvezda može da stigne do te brojke, ali ne sme da izgubi nijedan meč do kraja, što je zaista malo verovatno. Čuda se dešavaju, ali ne kada igrate kao crveno-beli u poslednjih mesec dana.

Sada je na Dušku Ivanoviću i momcima da se što pre oporave od bolnih poraza, da prihvate realnost i okrenu se napadu na ABA ligu, koja je u ovom trenutku dobila na važnosti ispred konačnog plasmana u Evroligi.


Raspored Zvezde u EL:

17. mart Barselona (gost)

23. mart Baskonija (domaćin)

29. mart Valensija (D)

31. mart ASVEL (G)

6. april Olimpijakos (D)

13. april Fenerbahče (D)

BONUS VIDEO Zvezda akcija za pamćenje i lukavi Vildoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar