Adam Hanga Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Kad biste na početku sezone pitali prosečnog navijača Crvene zvezde od koga bi očekivao da se digne na poslednji šut za pobedu, verovatno bi knjiga sadržala nekoliko slova.

I verovatno bi se većina opredelila za Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, možda Rokasa Giedraitisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedović je došao da rešeta i to radi u poslednje vreme na jednom zavidnom nivou, Giedraitis je promenljiv i nikako da se ustali, dok je Teodosić malo povređen, malo nije, ali uvek ima volje da igra i sa 37 godina.

Malo ko bi se na početku sezone setio Adama Hange i možda zvuči neverovatno da je u poslednje vreme on najbolji šuter na Malom Kalemegdanu.

Neko će možda reći: „ma daj, pa taj čovek je imao sezone sa po 20 i nešto posto šuta za tri“, i bio bi u pravu.

Hanga je uvek bio poznatiji po tome što može da ode do koša, da bude čvrst u duelu i da dobro brani.

VIDEO Hanga je protiv Olimpijakosa pokazao koliko može da bude opasan s trojke

Baš zato je ova njegova nova uloga šutera nekako čudna. Nameravala to, ili ne, ekipa Zvezde je u poslednje četiri utakmice imala čoveka koji je pucao preko 50 posto ispaljenih trojki.

A niti su to bili uvek laki šutevi, niti ih je bilo malo, pa da može da se kaže da i ćorava koka ubode poneko zrno.

Hanga je u prethodne četiri utakmice ispalio ukupno 26 trojki i pogodio je 17, što je impozantnih 65,4 posto. Za dva je šutirao i manje i slabije od toga jer je od 14 šuteva pogodio ravno polovinu.

Na sve to, u poslednje četiri utakmice, gde je njegov tim doduše tri puta poražen, imao je dva puta po 22 poena, jednom 15 i jednom 19, što je 19,5 poena u proseku.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najviše je, da sve bude još zanimljivije, davao Real Madridu i Olimpijakosu, dvema sjajnim ekipama koje 34-godišnji Mađar dobro poznaje i koje se bore za Fajnal-for.

Deo te njegove uloge bio je i prinudan, jer Hanga više nije tako prodoran kao ranije, dok su ostali organizatori igre uglavnom van stroja ili nisu na sto posto.

Hanga, istini za volju, slabije proigrava saigrače od Teodosića, napadi nisu tako fluidni ni sa njim, ni sa Jagom na poziciji pleja, ali one najluđe šuteve u poslednje vreme ubacuje kao od šale.

Dotle je u Evroligi prosečno imao 8 poena po utakmici, 3 skoka i skromne 2,4 asistencije i 32,7 posto za tri što je sada bukvalno duplirao.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Do sada nijednom u Evroligi nije prebacio 13 poena u dresu Zvezde na 25 utakmica, a poslednje dve je odigrao kao u transu.

Iluzorno je očekivati da će istim tempom nastaviti do kraja, ali je za Zvezdu ohrabrujuće to što sezona nije gotova, već se sada zahuktava jer kreće plej-of.

A tamo će biti potreban svaki njegov poen, dok crveno-beli budu pokušavali da vrate trofej ABA lige u svoje vitrine.

Neće možda Janis Sferopulos biti presrećan ako mu jedna od glavnih šuterskih opcija postane čovek koji kroz karijeru gađa trojke sa 31,7 posto uspešnosti i koji je i u Realu i u Barseloni i u Baskoniji imao sezone sa ispod 30 posto.

Možda neće biti presrećan, ali nema šanse da će se buniti ako Hanga ovako nastavi, dok ni saigrači neće dvaput razmišljati da li da mu dodaju loptu dok god pogađa kao što je to radio u prethodne dve nedelje.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi Hange protiv Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar