Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Francusku gde ih u petak od 21 sat očekuje utakmica 32. kola Evrolige protiv Asvela u predgrađu Liona.

Crveno-beli odlaze na duel sa francuskim klubom na krilima dve važne pobede protiv španskih klubova Baskonije i Valensije, a trener Duško Ivanović ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Nemanju Nedovića i kapitena Branka Lazića.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvoj utakmici ove sezone, koja je ujedno bila i debi trenera Duška Ivanovića na klupi, crveno-beli su preokretom u dramatičnoj završnici slavili 71:67.

Vremena za bilo kakav odmor nema, ekipa je nakon utakmice u sredu uveče, prespavala i odmah krenula za Francusku.

Trener Duško Ivanović već na konferenciji protiv Valensije najavio je i meč sa francuskim timom koji je pošteno namučio crveno-bele na njegovom debiju kao trenera Crvene zvezde:

„Asvel je super atletska ekipa, zaista. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija, ali su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju, i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu“, rekao je Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Ognjen Dobrić je takođe izneo svoja očekivanja.

“Imamo dan da se spremimo, oporavimo, idemo tamo u Francusku s jednim ciljem, a cilj je uvek pobeda. Kalkulacije oko nastavka, Top 8, ne razmišljamo, idemo da pobedimo svakog. Matematički postoje kalkulacije, ali ne bavimo se time, mislim, otkad smo fokusirani na teren i na igru, sve izgleda kako treba, manje treba da se bavimo kalkulacijama, a više da se bavimo onim što treba da radimo“, rekao je Dobrić.

Fakundo Kampaco je u prethodna dva duela pokazao koliko njegova energija i umeće pomažu ekipi, te je apsolutni lider na terenu.

„Nema sada nikakvih opravdanja. Idemo tamo (u Francusku, na gostovanje Asvelu) da odigramo najbolje što možemo. Ako želimo da pobedimo, moramo da budemo pametni, ali i puni energije, borbenosti… To je jedini način da tamo trijumfujemo“, zaključio je fenomenalni Argentinac.

Odmah nakon utakmice crveno-beli se preko Švajcarske vraćaju u Beograd, a već u ponedeljak očekuje ih utakmica 24. kola ABA lige sa ekipom Mege u Beogradu.

BONUS VIDEO Petrušev posle Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar