Foto: Starsport

Zoran Savić, sportski direktor Partizana kaže da mu je čudno kako je večiti rival doveo igrača kalibra Fakunda Kampaca.

Ovo pitanje kola evropskom košarkom poslednjih nedelja, pošto ga je spomenuo i Majk Džejms, košarkaš Monaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Kampaco ne može da igra za Zvezdu do kraja februara zbog zabrane iz Evrolige na račun kluba sa Malog Kalemegdana.

„Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca“, rekao je Savić za ETV Rete 7 i podkast Sport klub.

Savić se prisetio i osamdesetih i devedesetih godina, pričao je i o modernom vremenu tvrdeći da je Evroliga nikad neizvesnija.

Iznenađen je lošim rezultatima Olimpije iz Milana, a prokomentarisao je i igru Virtusa iz Bolonje i Miloša Teodosića.

„On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone“, kaže Savić.

Na pitanje da li bi pre birao Teodosića ili Antoana Rigodoa, kaže da je Francuz konstantniji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Ne znam. Rigodo je bio manje talentovan, ali imao je veći kontinuitet. Uvek ste znali šta od njega možete da očekujete. Mnogo mi se sviđao kao igrač, bio je kompletan“, objašnjava sportski direktor Partizana.

Kada je reč o nešto nezgodnijem izboru, između Željka Obradovića, trenutnog trenera Partizana ili Etorea Mesine, šefa struke Olimpije iz Milana, kaže da su obojica dobri.

„Obradović je osvojio više, ali su obojica dobri treneri“, istakao je Zoran Savić. Inače, Savićev Partizan u petak igra meč 21. kola Evrolige protiv Crvene zvezde kojoj neće moći da pomogne Kampaco, pošto je reč o utakmici Evrolige, ali je Zvezda u tom susretu domaćin na parketu Pionira.

BONUS VIDEO: Dramatična situacija u Valensiji, igrač Partizana udario glavom o parket

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar