Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda sastao se sa predstavnicima Partizana, MUP-a i redarskih službi, a na sastanku je potvrđeno da navijači crno-belih mogu u "Pionir" na meč.

Utakmica 21. kola Evrolige igra se 27. januara u 19 časova, a domaćin su crveno-beli.

PROČITAJTE JOŠ:

„KK Crvena zvezda ponudio je KK Partizan da kupi određeni broj karata za svoje pristalice (samo one koje su na spisku uz dostavljen JMBG i neophopdne podatke kako ne bi došlo do zloupotrebe) koje će se nalaziti na tribini D“, naveli su između ostalog iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Navijačima Zvezde je bilo dozvoljeno da uđu u dvoranu „Arene“ kada su dva najveća rivala igrala meč u decembru i kada je Partizan imao domaćinstvo.

Karte su tada bile u slobodnoj prodaji, deo ulaznica su pazarile i pristalice crveno-belih, pa je posle izvesnog natezanja bilo kompromisno rešenje da navijača bude u hali.

Sada je Zvezda postavila uslov rivalu pod kojim njegovi navijači mogu u Pionir, kom će kapacitet iz bezbednosnih razloga biti smanjen.

Bezbednost se navodi i kao razlog zbog kog Zvezda nije, poput Partizana, pustila ulaznice u slobodnu prodaju.

Luka Mitrović/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Ta grupa će (ukoliko KK Partizan prvo dostavi sve tražene podatke vezane za lica koja ulaze u halu i plati kontigent karata koji im je ponuđen) po posebnom režimu, u određeno vreme bez ikakvih navijačkih rekvizita, i uz vrlo jasne instrukcije koje su dale sve službe bezbednosti biti smeštena u određenom sektoru (Tribina D) oko koga će biti formirana ‘tampon zona’. Ukoliko se u dvorani nađe još neko od pristalica KK Partizan koji ima ulaznicu za neki drugi sektor u hali – neće biti omogućen nikakav prelazak i odlazak do tribine D“, jasno poručuju sa Malog Kalemegdana.

Za zaštitu reda i mira će biti zaduženi ljudi iz Žandarmerije, policije, ali i redarska služba, a iz Zvezde pozivaju svoje navijače da dođu ranije, „da ne nasedaju na provokacije“ i da bodre svoj klub.

Zvezda traži od navijača i da ne ubacuju predmete u teren, kako klub ne bi bio kažnjen, ali i da izbegnu uvredljiva skandiranja na račun protivnika.

Prvi derbi je u svoju korist rešio tim Duška Ivanovića, kom je pobedu u poslednjim sekundama meča, trojkom doneo Nemanja Nedović.

BONUS VIDEO Obradović besneo: Ovako se vi borite? Sramota! 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar