Sve je stalo u jednu loptu, a čak ni veliki Željko Obradović nije to mogao mirno da gleda.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Partizan je uspeo da savlada Real sa 89:87 u prvom meču plej-of serije i da tako upiše veliki brejk, ali to nije bilo lako nikome da gleda.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u karijeri Željko Obradović odigrao više stotina mečeva koje je odlučivala jedna jedina lopta, ovog puta ni on sam nije mogao da gleda.

U završnim minutima utakmice, pre trojke Kevina Pantera koja je donela ogromno slavlje od Pirinejskog do Balkanskog poluostrva među navijačima „parnog valjka“, mnogima je srce imalo blage aritmije.

Obradović u jednom trenutku više nije mogao da gleda, pa se sakrio iza reklame koja se nalazila pored terena. Nije imao snage da gleda slobodna bacanja koja je izvodio Džanan Musa.

Željko Obradović, Partizan - Real
Foto: Nova.rs

„Najpozitivnije je to što smo pobedili utakmicu. Lepota košarke je to što je krasilo ovu utakmicu. Mnogo toga se dešavalo u poslednjim sekundama, pri našem vođstvu od dva razlike koš i faul i za njih i onda ide lopta u ruke Kevinu, koji je mnogo puta do sada rešio utakmicu, kao i večeras na svoj individualni kvalitet“, započeo je Obradović.

Zadovoljan je načinom na koji se njegova ekipa borila.

„Ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji. Imali smo neki plan za utakmicu, to nema veze sa tim što je Smailagić veoma rano dobio faulove, u drugom poluvremenu Zek i on po četvrti. Pronašli smo načine da pravimo neke postave, a da ne trpimo. Real je ozbiljna ekipa. Imali smo probleme u prvom poluvremenu u igri na donjem postu, jer nismo pokušavali da im otežavamo prijem. Primili smo dosta poene iz jedan na jedan, a i njihov ofanzivni skok je bio problem – na poluvremenu je bilo 10:8 za Real u tom segmentu. Na kraju smo dobro završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena, iako su oni imali devet poseda više od nas. To je za ovaj nivo previše i to bi moralo da izgleda neuporedivo bolje u drugoj utakmici, za koju mislim da moramo da igramo bolje i pametnije“.

Ipak, Obradović se ne zaleće i svestan je da ima detalja za analizu. Zahvalio se navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu u Madridu, a najsrećniji je bio zbog obezbeđene dve utakmice u Beogradu.

„Ima tu nekih stvari koje smo videli i koje ćemo analizirati. Hvala divnim ljudima koji su došli da nas bode, koji nas bodre tokom cele sezone, atmosfera je bila prelepa, a najpozitivnije od svega je to što smo obezbedili dve utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena i dalje, nemamo razloga da mislimo da smo nešto previše uradili, jer igramo protiv tima, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige“.

Partizan je imao minus od sedam poena u poslednjoj deonici, ali je ipak uspeo da se vrati.

„Probali smo da igramo, neki igrači su nosili agresivnost. Ulazak Madara je bio važan u drugom poluvremenu, a kad se dobije ovako utakmica treba čestitati svima, jer ovo je pobeda tima. Kao što i oni znaju da je tim najvažniji, a individualne pohvale će doći kada za to vreme dođe“.

BONUS VIDEO Drama iz hale u Madridu i luda završnica meča Real – Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar