Željko Obradović bio je raspoložen pred put Partizana u Madrid na majstoricu plej-of serije Evrolige (2-2).

Obradović je bio izuzetno miran.

PROČITAJTE JOŠ

„Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem… Neko će na Fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu“, poručio je Obradović.

Zatim je pojasnio zbog čega je Kevin Panter toliko bitan za Partizan.

„Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno. Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren“.

Nikada u istoriji Evrolige nije pobedio tim koji je gostovao u plej-ofu (od kada se plej-of igra na tri dobijena susreta), a 15 puta do sada je igrana serija sa majstoricom.

„A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice“.

Pojasnio je i kakva je atmosfera u timu.

„Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kada smo bili sami, ali i kada nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu – tu treba da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš“, završio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar