Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima i meču 21. kola Evrolige ekipu Crvene zvezde sa 79:78, u drugom večitom derbiju u Evroligi.

Partizan je vodio tokom celog meča i zasluženo je stigao do pobede, a apsolutni heroj crno-belih je bio Zek Ledej, koji je pogađao u najbitnijim momentima.

PROČITAJTE JOŠ

Dobro je Crvena zvezda otvorila meč, pošto je Nemanja Nedović pogodio trojku za prvo vođstvo. Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane, nakon čega je Dante Egzum pogodio za prve poene Partizana.

Argentinac i plej crveno-belih Luka Vildoza je pogodio novu trojku, ali je na drugoj strani precizan bio Matijas Lesor. Nastavio je centar Partizana da dominira pod reketom i izjednačio je na 6:6. Odmah je Nedović istom merom odgovorio na drugoj strani, i pogodio je uz faul, a na samo poen prednosti je smanjio Dante Egzum.

Ponovo je centralna figura do kraja prve četvrtine bio centar crno-belih, Matijas Lesor i bio je nerešiva enigma za odbranu Crvene zvezde.

Kapiten Partizana Kevin Panter je napravio svoj drugi faul već u 8. minutu prve četvrtine i nakon toga je odmah reagovao trener crno-belih Željko Obradović, koji ga je izvadio iz igre.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Dante Egzum je sjajnim prodorom uz zvuk sirene postigao dva poena, dok je Zvezda nakon serije ofanzivnih skokova došla do novih poena, koje je postigao Nikola Ivanović.

Pred sam kraj prvog dela, trener crveno-belih Duško Ivanović dobio tehničku grešku nakon što mu se nije svidela odluka sudija. Egzum je zatim pogodio dodatano slobodno bacanje.

Do kraja prve četvrtine Filip Petrušev je bio precizan sa linije penala, a Janis Papapetru je promašio šut za dva poena, dok je uz zvuk sirene veoma bitnu trojku pogodio Luka Vildoza.

Bolji su bili crno-beli i u drugoj četvrtini, a sve je krenulo trojkom Džejmsa Nanelija. Nemanja Nedović je blistao u ovom periodu u održavao je svoju ekipu u meču. Na drugoj strani Partizan nije moao da promaši za tri poena i uz veliki broj izgubljenih lopti, deluje da je to bio odlučujući faktor za ishod prvog poluvremena – 37:45.

Kad uz sve to dodamo i veliki broj ofanzivnih skokova Partizana jasno je zašto su crno-beli imali prednost na poluvremenu.

Veoma je teško bilo i jednima i drugima da dođu do peona u trećoj deonici, pošto smo videli samo 29 poena u ovom delu.

Partizanovi igrači nisu uspevali da stignu do koša i sve do duboko u drugu polovinu treće deonice jedine poene je postizao Dante Egzum.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zvezda je to iskoristila tek koliko da nadoknadi zaostatak iz prvih 20 minuta, ali ne i da pređe u vođstvo.

Ipak, crveno-beli su pred sam kraj deonice još jednom su dozvolili protivniku da se raspuca. Avramović je došao do prvih poena nakon trojke, a onda je i na ovom meču talični Zek Ledej bio precizan za tri poena.

Zvezda je poslednju deonicu odigrala skoro kao i Partizan treću, te je jako loše otvorila i dozvolila protivniku da se odmakne na +7.

Ali, razigrao se Ognjen Dobrić i sa dve vezane trojke vratio utakmicu na posed razilike. U tim trenucima se ponovo istakao najbolji igrač na susretu Zek Ledej koji je devet od svojih 20 poena postigao u ovoj četvrtini.

Crno-beli su u tim momentima imali uvek prednost i crveno-beli nisu mogli da je slome.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Došla je Zvezda na minus jedan minut pre kraja meča, ali su poeni Pantera uveli ovaj meč u penal završnicu.

Egzum je bio siguran sa linije penala, ruka mu nije zadrhtala i doneo je pobedu Partizanu.

I Partizan i Zvezda su sada na skoru od 10 pobeda i 11 poraza, ali je Zvezda na mestu iznad, 11. odnosno 12., zbog bolje koš razlike u međusobnim duelima.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Luka Vildoza sa 26 i Nemanja Nedović sa 23 poena, dok su u redovima Partizana najbolji bili Zek Ledej i Matijas Lesor sa 20 poena.

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Partizan 78:79 (18:20, 19:25, 17:12, 24:22)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Boris Rižik, Fernando Roha i Olegs Latiševs

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 26, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 13, Ivanović 2, Nedović 23, Marković, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 2; Trener: Duško Ivanović

Partizan: Ledej 20, Avramović 3, Panter 6, Smailagić 7, Papapetru, Egzum 20, Brodžijanski, Naneli 3, Lesor 20, Trifunović, Anđušić 2, Madar 5; Trener: Željko Obradović.

Crvena zvezda - Partizan 78:79

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar