Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da kod njegovog tima nije bilo opuštanja tokom meča sa Asvelom i da se zbog toga nije pobeda dovodila u pitanje.

Partizan je pobedio sa 92:71 u meču 22. kola Evrolige, pa su se crno-beli revanširali francuskom timu za poraz iz prvog dela sezone, i to značajno većom razlikom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da smo igrali dobro i zaslužili pobedu. Bitno je da je bilo ovako pred tešku utakmicu pred Žalgiris u petak“, rekao je Obradović kratko posle meča.

Ne misli da je u četvrtoj četvrtini bilo opuštanja, iako je to jedina deonica koju je Asvel dobio.

„Ne mislim da je bilo opuštanja, imali smo otvorene šuteve koje nismo ubacili u poslednjoj četvrtini. Metjuz je ubacio osam poena, sve preko ruke, ali smo ograli dobru odbranu. U poslednjoj četvrtini sam vodio računa o sledećoj utakmici i tome da u petak igramo protiv Žalgirisa“, objasnio je Obradović.

Istakao je i veliku razliku u osvojenim i izgubljenim loptama u odnosu na Asvel i zbog toga je posebno zadovoljan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Voleo bih da nastavimo, oni su imali 3 osvojene 17 izgubljenih, a mi plus 4 u tom segmentu. Nešto slično je bilo i protiv Zvezde. Drugi podatak statistiki, prvo poluvrmene oni 8 skokova u napadu, a u drugom tri. To govori o tonusu odbrane, oduzima im druge i treće pokušaje“, kaže Obradović. To će njegov tim morati da radi i protiv Žalgirisa u Kaunasu.

„Sigurno da mora da se pobeđuje na strani. Ovde smo protiv Žalgirisa igrali tešku utakmicu. Igraju sa dosta ritma i agresivno. Posle toga ćemo o ostalim utakmicama“.

Prokomentarisao je i učinak Džejmsa Nanelija koji je pogađao neke bitne šuteve kada je Partizan stvarao prednost. Vratio se nakratko i na psihološki uticaj pobede u derbiju nad Zvezdom.

Foto: Starsport

„Naneli je odigrao na nivou cele ekipe, angažovano i u odbrani i u napadu, na obe strane terena i voleo bih da nastavi u tom stilu. A što se tiče derbija, pobeda protiv Zvezde daje momenat i igračima i navijačima. Rekao sam da su slavili u svlačionici i da je samopouzdanje najvažnije. Treba da znamo šta znači agresivna odbrana i pametna igra u napadu. Ako nastavimo tako možemo da imamo dobre rezultate“, obrazložio je Žoc.

Raduje ga činjenica i da navijači dobro znaju šta je dobra odbrana i da je cene bodrenjem sa tribina.

„Najvažnija stvar je da smo počeli da igramo agresivnije. Pasevi nisu laki kao ranije. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na postavku utakmice. Sve izgleda mnogo bolje. Ključna stvar za Žalgiris je agresivnost i na njihive glavne kreatore kako je to bilo i večeras na Bosta i De Koloa“, kaže Obradović.

Foto: Starsport

Uroš Trifunović i Alen Smailagić su vidno bolji u rotaciji, nego što su bili, što je i Obradović potvrdio.

„Uroš je nama ključni igrač, njemu najviše verujem igra najbolju odbranu. Treba samo da nastavi, to je prelomio u odnosu na prošlu godinu. Samo treba da bude agresivniji u napadu. Na piku da bude agresivniji jer ima taj kvalitet. Smajli se vratio i na njemu su bili faulovi koji nisu svirani. Imao je odlična rešenja u napadu, igramo sa ekstra pasom. Ima brze ruke i na piku može da osvaja lopte i to se dešava. On nekad preteruje pa se primi lak koš, ali sve je to dobro“, naveo je trener crno-belih.

Osvrnuo se i na Madara za koga kaže da mimo lopte ima slabiju odbranu, ali da je jednako učestvovao u defanzivi.

Foto: Starsport

„Volim njegovu lucidnost, voli neke pasove da uradi na 20 razlike sve može, ali na nekom drugom rezultatu mu ne bih preporučio“.

Zbog svega pobrojanog uveren je da njegov tim ima kvalitet za ovaj nivo Evrolige, tim pre što je Panter odigrao kapitenski.

Naposletku je odgovorio i na pitanje o Vladimiru Brodzijanskom, koji je u utorak uveče napustio Partizan.

„Brodzijanski je odlučio da ide. Rekao sam mu da je to njegova odluka, imali smo ga potpisanog do 14. ali nema problema da ide ranije. Zahvalio sam mu se na svemu, radi se o izvanrednom momku. On traži sreću negde drugde“, kazao je trener.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana u transu posle trojki Nanelija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar