Vojislav Milovančević je govorio o napadima na Željka Obradovića.

Milovančević je gostovao na televiziji N1 gde je govorio na temu napada na Obradovića koji se našao na udaru zbog fotografije nastale tokom boravka u Crnoj Gori, gde je Partizan odmerio snage sa podgoričkom Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ...

„To se dešava neposredno pred jednu važnu utakmicu koju bi Partizan trebalo da igra, i onda prorežimski mediji objave jednu fotografiju na kojoj se nalazi trener Partizana Željko Obradović sa ljudima za koje prorežimski mediji tvrde da proteruju Srbe iz Crne Gore, pa je eto Željko Obradović razočarao navijače Partizana“, rekao je Milovančević na tu temu, nakon čega je nastavio:

„Srbi iz Crne Gore su razočarani, ogorčeni na Željka Obradovića… Pre svega, koliko znam, Željko Obradović nije javni funkcioner, nije dužan da bilo kome polaže račune sa kim se druži. On jeste dužan navijačima Partizana da polaže račune u sportskom smislu, ali sa kim će da popije kafu, da ode u restoran, da izađe… To je njegova stvar, kao čoveka koji ima pravo da bira kako će da potroši svoje slobodno vreme.“

Ukazao je Milovančević i na dvostruke aršine prorežimskih medija:

„Kod nas postoje javni funkcioneri koji, ako se držimo interpretacije prorežimskih medija, se druže sa ljudima koji žele da proteraju Srbe iz Crne Gore, tu mislim na predsednika Vučića koji se itekako intenzivno druži sa Milom Đukanovićem. Ja ću samo pomenuti dve fotografije, onu na kojoj sede i pijuckaju vino sa gospodinom iz Emirata dok dogovaraju Beograd na vodi, i druga gde sede u nekoj loži dok gledaju neku utakmicu.“

Na to se nadovezao dodatnim pojašnjenjem čitave situacije:

„Ako se vodimo tom logikom prorežinskih medija, da Željko Obradović sedi sa ljudima koji žele da proteraju Srbe iz Crne Gore, šta tek reći za predsednika koji sedi sa njihovim šefom koji im naređuje da proteruju ljude iz Crne Gore? Shvatate koliko je to besmisleno? A to je besmisleno jer stalno postoji pokušaj da Obradović bude prebačen sa sportskog na politički teren kako bi kod njega nastao utisak da on kaže i sebi i drugima „Dosta mi je ovoga. Ja sam to što jesam, imam neke rezultate iza sebe, sa razlogom me smatraju za najboljeg trenera svih vremena i odlazim odavde“. Ali se plašim za one koji to pokušavaju, ili na sreću navijača Partizana, jer se to neće desiti, jer ljubav tog čoveka prema klubu koji vodi je daleko snažnija od pritisaka koji se na njega vrše da on ode“, zaključio je Milovančević.

Njegovo gostovanje možete da pogledate na početku teksta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar