Crvena zvezda vs Vritus Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje nalazi se u veoma delikatnoj situaciji zbog odnosa sa sponzorom.

Klub koji je do sada na dresovima i u imenu nosio natpis „Segafredo“, po pisanju italijanske štampe rešen je da se povuče iz Virtusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Segafredo Zanetti“ je objavio da nema nameru da obnavlja trenutni ugovor koji se završava zaključno sa junom ove godine.

Do takve odluke se došlo nakon procena sponzora i njegovih premeravanja komercijalnih i marketinških strategija.

„Segafredo Zanetti S.p.A. namerava da usvoji nove strategije za jačanje prestiža brenda, zadržavajući njegovu reputaciju za izvrsnost u sektoru kafe, i svoju posvećenost da svojim potrošačima ponudi jedinstvena i visokokvalitetna iskustva“, piše u saopštenju.

Osim ako se nešto radikalno ne promeni, Virtus bi tako ostao bez prvog sponzora što bi moglo da se odrazi i na njegove takmičarske ambicije i takmičenja u kojima igra.

Tim za koji igra i Ognjen Dobrić je završio na desetom mestu u Evroligi i nije se plasirao u plej-of, pošto je izgubio od Baskonije u plej-inu.

Zbog toga se navodi da bi dogodine mogao da igra u Evrokupu, mada se naknadno oglasio i Masimo Zaneti koji je rekao da postojeći ugovor ističe ali da će saradnje i dalje biti.

„Staro sponzorstvo je jednostavno isteklo, ali pregovaramo o novom i ostajemo u Bolonji i Virtusu. Ništa se nije promenilo“, naveo je Zaneti za Il Gazzetino.

Međutim, on je pre nekoliko meseci prodao 50 posto akcija u Segafredu investicionom fondu da bi stabilizovao finansije kompanije i prethodno je prodao i 40 posto Virtusa CRIF grupi na početku sezone. Virtus je posle rezultata ove sezone jedan od pet kandidata da se preseli u Evrokup.

BONUS VIDEO: Najbolji 10 potezi utakmice Baskonija – Virtus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar