Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Navijači Zvezde jedva čekaju da ga vide na terenu

Fredi Gilespi, novi centar Crvene zvezde, pridružio se timu na treninzima u sredu, te ćemo ga uskoro videti na terenu, ali još uvek ne u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zdravo svima, ja sam Fredi Gilespi i drago mi je što sam ovde. Jedva čekam da se takmičim. Klub ima sjajne navijače i srećan sam što mogu da igram za njih“, rekao je Gilespi.

U Evroligi neće moći da igra pre 18. kola, ali bi u ABA ligi veoma brzo mogli da ga vidimo na terenu.

„Da, Gilespi je već odradio prvi trening. Znamo da ne može da igra još u Evroligi, ali želimo da ga uvrstimo u tim kako bi krenuo da igra u ABA ligi i bio spreman za Evroligu“, istakao je Janis Sferopulos.

Inače, Gilespi je u Zvezdu došao iz Bajerna, gde nije imao mnogo prostora ove sezone. Visok je 208 cm i težak 112 kilograma, a pre dolaska u Evropu kao nekadašnji student prestižnog koledža Bejlor nastupao je za NBA timove Toronta i Orlanda i tim Razvojne lige iz Memfisa.

„U napadu, može da ima problema sa prostorom i retko će šutirati trojke. Defanzivno, njegov raspon ruku je veliki. Njegova sposobnost da pogodi otvoreni šut sa poludistance, zajedno sa činjenicom da ume da postavi dobar blok, pruža mu dovoljno ofanzivnih alatki da se ostvari u ligi. Nije izvanredan blizu obruča, ali je igrač koji se bori, postiže pristojan broj zakucavanja i dodavanja nakon ofanzivnih skokova“, opisali su skauti svojevremeno Gilespija.

Doveden je pre svega kao pojačanje u defanzivi, trebalo bi da donese čvrtinu i veću sigurnost u reketu uz bolju zaštitu obruča i veliki broj skokova.

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar