Košarkaš Crvene zvezde Rokas Giedraitis odigrao je jednu od partija sezone protiv Baskonije, ali nije pomogao da se ostvari prva pobeda na gostovanju.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je na kraju poklekla i izgubila je sa 87:85, pa ima skor od četiri pobede i devet poraza u Evroligi. Giedraitis je bio jedna od retkih svetlih tačaka, a motiv više imao je protiv nekadašnjeg kluba i trenera Duška Ivanovića, kod kog je igrao i u Baskoniji i u Zvezdi, dok se crnogorski stručnjak nije vratio u Španiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Giedraitis je ove sezone bio jedan od onih koji su bili na meti kritika jer nikako nije mogao da pronađe svoj šut, ali ga je u Vitoriji pronašao kad je najviše trebalo njegovom timu.

Do poslednjeg napada je bio najefikasniji u Zvezdi sa 21 poenom, a onda je sačekao promašeno slobodno bacanje Vanje Marinkovića da potpuno zablista pri rezultatu 85:82 za Baskoniju.

Dobio je loptu na levoj strani, digao se iz trka na šut za tri poena i pogodio tešku trojku za egal, devet sekundi pre kraja.

Tim šutem je vratio nadu svom timu da može do pobede, jer je Zvezda i u poslednjoj četvrtini na tri i po minuta pre kraja zaostajala deset poena 81:71.

Zvezda je od tog trenutka napravila seriju 14:4 do poslednjih devet sekundi kada Giedraitis nije mogao da utiče na to što će Bolomboj napraviti faul na Tadasu Sedekerskisu kojim je Baskonija otišla na dva razlike.

Giedraitis je potom promašio šut za potpuni preokren na šest sekundi pre kraja, pa je Baskonija uspela da se sačuva i posle faula nad Čime Monekeom da potvrdi pobedu.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde protiv Baskonije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar