Košarkaši Partizana pobedili su Asvel 90:77 u meču 18. kola Evrolige i u dobrom raspoloženju čekaju derbi sa Crvenom zvezdom za dva dana.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je upisao novi trijumf, koji je već bio štikliran posle nekih 28 minuta kada su crno-beli imali ogromnu prednost, mada je Asvel do kraja sveo svoj poraz na razumniju meru.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, činjenica je da su crno-beli popustili „papučicu gasa“ u poslednjoj četvrtini u kojoj je Asvel imao šanse da se spusti i ispod dvocifrenog minusa. Miroslav Berić, proslavljeni as Partizana kaže da je u igri crno-belih bilo i dobrih, ali i loših strana protiv Asvela.

„Ono što sam priželjkivao i na poluvremenu, obistinilo se. Partizan je ušao odgovorno u treću četvrtinu i posle četiri, pet minuta došao na +29. E nakon toga je pokazao neko lice koje mi se nije svidelo. Došlo je do totalnog opuštanja. Željko je naravno mešao karte, ali obično u takvim situacijama kada se odrađuje i kada onako, što se kaže, kad ti se i ne igra, a ne razumem neke igrače kojima se u drugom poluvremenu nije igralo – obično se i povrediš. Samo sam molio Boga da se niko ne povredi. Sve u svemu, značajna pobeda. Svaka je vredna isto i do tog nekog 25. minuta je stvarno delovalo… Očekivalo se ovo, ali ne toliko da su oni imali otvorenu trojku za -12. Neki igrači s klupe su morali agresivnije, nego da ne završimo sa kritikama, najvažnije je da je Partizan ušao u novu godinu pobedom. Sigurno mi nećemo ulaziti sa Asvelom u neke koš količnike. Najvažnije je, a to sam pričao i pre utakmice i na poluvremenu, Željko je uspeo da minutažu deli. Panter je odigrao 18 minuta, a dao je 22 poena. Glavni igrači će sveži dočekati derbi u četvrtak i taj cilj je bio da se pobedi, da se uđe ubedljivo u završnicu da igrači mogu da, lideri tima da se odmore. Sve što treba je odrađeno“, analizirao je Berić za Nova.rs.

Smatra da će crno-beli biti u prednosti pred derbi sa Crvenom zvezdom koji se igra za dva dana na istom mestu, u Beogradskoj areni. Zvezda je iste večeri kad i Partizan pobedila Fenerbahče sa 85:76, ali na gostovanju u Istanbulu.

„Naravno da je daleko bolje kad se ne pomeraš iz dvorane i grada. Nema putovanja, igrači odlaze kao uobičajen raspored trening, kuća, trening, kuća, utakmica. S te strane, sigurno da možemo da kažemo da će Partizan ući odmorniji u derbi. Zvezdu čeka i putovanje, pritom oni su igrali jako teško utakmicu u Istanbulu, gde su njihovi glavni igrači morali da igraju i imaju velike minutaže, tako da s te strane potrošnje, Partizan je u prednosti. S obzirom na to da je derbi u pitanju, sve se zaboravlja kad se istrči na parket, tako će biti i sada. Ali, ako bismo realno pričali, Partizan je u blagoj prednosti. Em se nije pomerao, em su glavni igrači odradili pola minutaže koju inače imaju“, objasnio je Berić.

Kompletnu analizu pobede nad Asvelom i priču o derbiju možete da pogledate u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Asvela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar