Partizan vs Fenerbahče Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sve zanimljive detalje pročitajte i pogledajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Partizan u Istanbulu rezultatom 91:76 u 20. kolu Evrolige.

Turski tim je tako od dolaska Šarunasa Jasikevičusa na klupu slavio u čak 10 utakmica, dok je samo protiv Crvene zvezde poražen.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su nastavili period nešto slabije igre, pa su upisali drugi vezani poraz u Evroligi.

Tim Željka Obradovića je imao +17 u prvom poluvremenu, ali je Fenerbahče već do velike pauze smanjio, u trećoj četvrini preokrenuo, a onda početkom četvrte prelomio i to sa trojkama Marka Gudurića i Tajlera Dorsija.

Kod domaćina najbolji je bio Dorsi sa 24 poena, dok je Gudurić imao 15 uz tri skoka. Pomogao je i Nejt Sestina sa 14 poena i četiri skoka, dok je Najdžel Hejs-Dejvis imao 12 poena i sedam skokova.

U dresu Partizana Kevin Panter je upisao 18 poena uz četiri skoka, Džejms Naneli je imao 14, a Bruno Kaboklo 13 poena uz četiri skoka.

Ono što je loše za Partizan jeste činjenica da je sada i u međusobnom skoru slabiji od Fenerbahčea, koji je u Beogradu poražen sa samo jednim poenom razlike.

Turski tim sada ima skor 12-8, dok je Partizan an 10-10.

Partizan vs Fenerbahče Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je odigrao sjajnu prvu četvrtinu, Bruno Kaboklo je sa tri trojke i poenima pod košem otvorio meč, nadovezao se i Panter prodorima i pametnim odlukama, a Fenerbahče skoro ništa nije mogao da odbrani – 19:31.

Imao je domaćin mini seriju početkom druge deonice, Dorsi se tada probudio, a ritam se ponovo ubrzao, pa je Partizan uspeovao da održi prednost, koja je na poluvremenu iznosila svega pet poena. Navijači Fenerbahčea vršili su žestok pritisak na sudije, atmosfera je bila uzavrela, videli smo i dve tehničke za domaćina u prvom delu utakmice, ali utisak je da Partizan to nije najbolje iskoristio.

Partizan vs Fenerbahče Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Sestina je odigrao utakmicu sezone, držao je Fenerbahče u igri početkom treće deonice, a onda pogodio trojku za 55:55. Anđušić je pogodio veoma bitnu trojku posle tajm-auta, Sestina je uzvratio, a onda je Doužer pogodio za dva preko ruke. Fenerbahče je izgubio loptu, Papajanis je odmah napravio i faul, a Naneli je sa penala bio siguran za +4. Sestina je konačno promašio faul, ali je Hejs-Dejvis posle skoka došao do poena. Panter je promašio za dva, a Dorsi je doneo izjednačenje – 62:62. Domaćin je serijom 6:2 zatvorio treću deonicu.

Početak četvrtog perioda je odlučio pobednika. Dorsi i Gudurić su u dva napada pogodili dve trojke, a Grk posle tajm-auta još jednu, pa je ubrzo domaći tim otišao i na 77:64. Partizan se do kraja utakmice od toga nije oporavio, Fenerbahče je bez problema održavao prednost i na kraju zasluženo slavio.


Fenerbahče – Partizan 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12)

Dvorana: „Ulker“ (Istanbul); Sudije: Mehdi Difala, Milan Nedović, Đordi Aliaga

Fenerbahče: Motli 4, Vilbekin 0, Šanl 4, Papajanis 2, Hejs-Dejvis 12, Biberović, Pjer 4, Gudurić 15, Dorsi 24, Kalates 9, Madar 3, Sestina 14

Partizan: Smit 11, Vukčević, Ledej 1, Panter 18, Jaramaz, Naneli 14, Trifunović 5, Anđušić 3, Doužer 4, Ponitka, Kaminski 7, Kaboklo 13

Standings provided by Sofascore

FENERBAHČE - PARTIZAN 91:76

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar