Sve zanimljive detalje pogledajte i pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 88:72 pred svojim navijačima u beogradskoj Areni u meču 19. kola Evrolige.

Ovo je bila prva pobeda Zvezde u večitim derbijima ove sezone, pošto je u prethodna dva slavio Partizan.

Zvezda je vodila skoro čitavim tokom utakmice, a pitanje pobednika rešila je već u prvom poluvremenu kada je stekla 21 poen prednosti. Partizan je imao nekoliko naleta u drugom poluvremenu, prišao je i na jednocifren minus, ali su Džejlin Smit i Kevin Panter promašivali trojke, dok je kazna na drugoj strani brzo stigla.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su imali problema u kreaciji, ali i pristupu utakmici, dok je domaćin bio veoma dobar u odbrani od samog starta, a u napadu su se strpljivo tražila rešenja.

Najbolji u dresu Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, ali je neočekivani heroj bio Fredi Gilespi sa 14 poena i pet skokova. Isti broj poena kao Gilespi imao je i Rokas Giedraitis, dok je Miloš Teodosić imao 13 poena i sedam asistencija.

Kod Partizana je Panter ubacio 17 poena, dok je Pi Džej Doužer imao 12 poena.

Zvezda sada ima skor 8-11, dok je Partizan na 10-9.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Obe ekipe su nervozno ušle u meč, bilo je mnogo grešaka i promašaja, ali je Zvezda na krilima Hange i njegove dve trojke otišla na +7. Na scenu je potom stupio Gilespi, koji se sjajno otvarao iz blokova i poentirao na obruču, pa je prva četvrtina rešena rezultatom 24:13.

Crveno-beli nisu stali ni početkom drugog perioda, pa je posle trojke Giedraitisa rezultat bio 32:16. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je povećala prednost, ali je i Partizan propustio veliku šansu da uhvati priključak. Panter je jedva našao prostor i poene, a Naneli je kaznio izgubljenu loptu Zvezde za -15. Nedović je nakon tajm-auta pogodio trojku, a crno-beli su prokockali još jedan napad. Sferopulos je zatražio tajm-aut, nacrtao akciju, a Teodosić je ubacio trojku uz zvuk sirene – 50:29.

Foto: STARSPORT

Zvezda je nešto slabije napadački otvorila treću deonicu, ali Partizan to nije iskoristio na najbolji način. Tristan Vukčević je prednjačio u lošim odlukama, a Zvezda je uglavnom preko Teodosića očuvala 17 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta.

Početkom četvrtog perioda navijači Zvezde su dobili upozorenje zbog paljenja baklji, dok su kasnije ušli u sukob sa Panterom, kog su i gađali raznim predmetima, pa su dobili još jedno upozorenje. Kaminski je sa vezanih pet poena primakao Partizan na -9, a onda je Hanga izgubio loptu u prenosu. Crno-beli to preko Pantera i Smita nisu kaznili, a Giedraitis je na drugoj strani pogodio trojku za 80:68. Tačku na pobedu Zvezde stavili su Teodosić i Nedović svojom sigurnošću i prodorima.

Foto: STARSPORT

Inače, tokom drugog poluvremena je Džoel Bolomboj doživeo tešku povredu prsta na ruci, dok je Nikola Topić napustio teren zbog problema sa kolenom. U narednim satima videćemo kakva je situacija sa njihovim povredama.

Zvezda u narednom kolu gostuje Asvelu, dok Partizan dočekuje Makabi.


Evroliga, 19. kolo

Fenerbahče – Makabi 109:74

Crvena zvezda – Partizan 88:72

Asvel – Žalgiris 93:79

Olimpijakos – Monako 75:73

Petak

Alba – Virtus 19.00

Barselona – Baskonija 20.30

Olimpija Milano – Bajern 20.30

Valensija – Panatinaikos 20.30

Real Madrid – Efes 20.45


Crvena zvezda – Partizan 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Fernando Roka, Karlos Peruđa, Pjotr Pastusjak.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 13, Hanga 11, Davidovac 3, Lazić 0, Tobi, Bolomboj 4, Nedović 16, Giedraitis 14, Gilespi 14, Topić 3, Jago 10. Trener: Janis Sferopulos.

Partizan: Smit 5, Vukčević 2, Koprivica, Panter 17, Smailagić 0, Jaramaz 0, Naneli 11, Anđušić 2, Doužer 12, Ponitka 2, Kaminski 11, Kaboklo 10. Trener: Željko Obradović.

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 88:72

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar