Oči košarkaške Evrope će od 20 časova ponovo biti uperene u pravcu Beograda i Arene

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Novi večiti derbi će ponovo biti epicentar u Evroligi, a o utakmicama Crvene zvezde i Partizana se već uveliko priča kao o posebnoj vrsti spektakla. I jedni i drugi u okršaj ulaze osokoljeni pobedama na startu duplog kola, ali sa različitim ambicijama…

Zvezda je postala prva ekipa koja je pobedila Fenerbahče na njihovom terenu ove sezone i tako prekinula savršen niz Šarunasa Jasikevičusa od dolaska u Istanbul. Partizan je sa druge strane odradio posao i očekivano savladao Asvel, ali će za derbi biti lišen pomoći Zeka Ledeja i od ranije povređenog Alekse Avramovića.

PROČITAJTE JOŠ

ABA šampion je tri pobede ispred srpskog prvaka sa učinkom 10-8 koji ima još šest ekipa (PAO, Olimpijakos, Monako, Valensija, Fenerbahče i Baskonija), pa je na tabeli neverovatna gužva u borbi za plej-of i plej-in mesta.

Zato ovaj derbi, pored važnosti koju inače ima, ima i dodatnu vrednost pogotovo za crveno-bele, jer dve-tri pobede lansiraju ekipe tamo gde žele da budu, dok ih dva-tri poraza miljama udaljavaju, pa je jasno da bi četi Janisa Sferopulosa trijumf značio više od samih bodova.

„Može da ima uticaja, ali ishod derbija ne zavisi i ne mogu da odluče trenutna forma i pozicija na tabeli. To je utakmica sezone u svakom trenutku, igrači znaju šta donosi i nadam se da će biti sjajna utakmica, klasičnog favorita nema. Partizan ne može da bude favorit pred 20.000 Zvezdinih navijača“, poručio je Miroslav Berić u našem podcastu „Pick and roll“.

Zvezda je putovala u Istanbul, a crno-beli se nisu pomerali iz Beograda po povratku iz Bara, jer su dočekali Asvel i lako izašli na kraj sa fenjerašem u eliti, pa bi umor i energija mogli da zavise i od toga.

Šta čeka Zvezdu protiv Efesa: Mora da pobedi, Larkin je bio kao uspavani medved
Foto: Nova.rs/video

„Putovanja su nešto što ‘ubija’, košarkaši često nemaju baš komfor u avionu, ne postoji NBA luksuz u Evroligi. S te strane će Partizanu mnogo da znači što nije ulazio u avione i autobuse. Ono što je najvažnije, Željko će imati nekoliko dana za dobre treninge, što mu je jako neophodno, neki igrači se vraćaju iz povrede, tu je i pojačanje… Uvek kada je imao nekoliko dana za pripremu utakmice se to pokazalo kao dobro“, dodaje Mića Berić

Šta je sve rekao čeka vas u videu na vrhu teksta, a ekipa podcasta „Pick and roll“ želi vam srećne praznike, da vas prate zdravlje, sreća i ljubav, i da još više uživate u najboljim košarkaškim pričama.

Posebnu pažnju u novogodišnjem izdanju posvetili smo i gužvi na tabeli te borbi za plej-of i plej-in, umoru Miloša Teodosića, ali i svetskom srebru Srbije u Manili, Nikoli Jokiću, Boriši Simaniću… Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Novogodišnji „Pick and roll“ s Mićom Berićem: O deci i igračkama treba da se priča, Topića čeka raketa za svemir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar