Crvena zvezda vs Bajern Foto:Nikola Gligic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz na gostovanju u Minhenu gde je Bajern bio bolji rezultatom 74:66 u okviru 27. kola Evrolige.

Crveno-beli su sve dalje od borbe za plej-in, jer na sedam kola do kraja zaostaju tri pobede za prvom ekipom iznad crte i praktično ostaje samo teoretska šansa.

Najefikasniji je bi Smart sa 13 poena, Bolomboj je ubacio 11, a Nedović 10, ali je poene postigao u samoj završnici kada je sve bilo rešeno.

Kod Bajerna je briljirao Buker sa 22 poena,a dvocifren je bio još samo Ibaka sa 12, ali je i to bilo dovoljno za očajnu Zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajno je Zvezda napadači otvorila meč. Razigraovao je Dos Santos ekipu, Zvezda trćala kontre, a pogađali su su i Bolomboj i Mitrović.

Na drugoj strani su pogađali samo Ibaka i Buker, pa je Zvezda lako došla do plus osam poena prednosti,a posle pet minuta rezultat na semfaoru je glasio 19:13 za Zvezdu. Delovalo je da će ovo biti jedno od najboljih napadačkih izdanja crveno-belih, ali je u trim trenucima ekipa Janisa Sferopulosa potpuno stala.

Bajern je pre svega na krilima Obsta koji je pogodio dve trojke uspeo da dođe do preokreta i posle prve četvrtine konačno povede sa 20:19.

U drugoj četvrtini je Zvezda izgledala katastrofalno.

Crvena zvezda vs Bajern Foto:Nikola Gligic/Starsport.rs

Koliko je loše sve izgledalo, kaže i činjenica da je Zvezda tokom 10 minuta u drugoj četvrtini dala tek osam poena. U tih 10 minuta, ništa nije išlo, Jago je pokušavao, Nedović nije mogao da probije, a nekako je samo Džavonte Smart delovao iole raspoloženo za igru, dok su Serž Ibaka i Devin Buker mučili centre.

Ta agonija se nastavila i uvećem delu treće četvrtine, kada je Bajern vezao poene, u odbrani nisu ni morali da igraju nešto utegnutije, pošto je Zvezda sama po sebi bila izuzetno loša u napadu. Janis Sferopulos je pokušavao da pronađe idealnu petorku, ali, nije mogao, jednostavno, nije imao raspoloženog igrača koji bi uradio nešto.

Crvena zvezda vs Bajern Foto:Nikola Gligic/Starsport.rs

Nagoveštaj preokreta je usledio na kraju treće deonice kada je Hanga pogodio tešku trojku za minus sedam.

Na početku četvrte deonice, Zvezda je uspela da napravi seriju od 5:0 i dođe samo na minus dva.

Kada se činilo da je na pragu preokreta, jedna loša odbrana je dozvolila da Bolmaro posle ofanzivnog ostane sam i vrati pet poena prednosti. Nakon toga je i Hanga pogodio smao jedno bacanje, a Bonga trojkom doneo sedam poena prednostikoje su čini se lsomile Zvezdu.

Crveno-beli su u još dv anavrata dolazili na pet poena minusa, ali to je bilo sve i Bajern je rutinski priveo meč kraju za novu pobedu kojom je o stao u trci za plej-in.

Zvezda u narednom kolu gostuje Monaku.

 Bajern – Crvena zvezda 74:66(20:19, 12:8, 21:19, 21:20)

Dvorana: BMW Park; Sudije: Migel Anhle Lopez, Joanis Fufis, Robert Viklicki

Bajern: Vejler-Bab 4, Edvards 4, Bolmaro 7, Obst 9, Gifaj, Bonga 6, Lučić 5, Vimberg, Ibaka 12, Branković 5, Buker

Crvena zvezda: Smart 13, Dos Santos 7, Lazić, Nedović 10, Hanga 4, Davidovac 3, Mitrović 9, Giedraitis 4, Tobi 3, Bolomboj 11, Gilespi 2, Lazarević

Četvrtak

Alba – Makabi 71:106

Partizan – Efes 100:90

Virtus Bolonja – Valensija 87:74

Real Madrid – Panatinaikos 86:97

Petak

Fenerbahče – Baskonija 11:96

Žalgiris – Olimpijakos 76:95

Asvel – Olimpija Milano 81:77

Barselona – Monako 67:77

Bajern – Crvena zvezda 74:66

Standings provided by Sofascore

Bajern - Crvena zvezda 74:66

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare