Andrea Trinkijeri Partizan vs Bayern Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri pričao je o poslednjem kolu Evrolige, koje će biti na programu u četvrtak i petak ove nedelje.

Do sada je poznato devet ekipa koje će igrati u plej-ofu i plej-inu, a još uvek nije jasno da li će desetu poziciju zauzeti Efes, Partizan ili Olimpija Milano.

Efesu je za prolaz potrebna pobeda protiv Crvene zvezde, Partizan se nada kiksu turske ekipe i trijumfu protiv Valensije, dok Olimpiju samo čudo vodi dalje.

„Ako moram da budem racionalan i logičan, moj odgovor je Efes. Ako odlučujem srcem, onda kažem Partizan. Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu“, rekao je Trinkijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

I Žalgiris je do prošlog kola bio u priči za plasman dalje, ali su porazom od Monaka sve nade pale u vodu. U poslednjem kolu litvanski tim će igrati protiv Real Madrida u Kaunasu. Od uvođenja ovakvog formata u sezoni 2016/2017, nijedan tim koji je ligaški deo završio na prvoj poziciji na tabeli, kao Real sada, kasnije nije uspeo da osvoji titulu u Evroligi.

„Razmišljam o tim brojevima, ali nisam slepi pratilac statistike. To bi značilo da verujem u to da osvajač Evrolige mora nužno da se muči kroz sezonu. Obično imate jednu laku sezonu, a onda na Fajnal-foru posrnete. Svake godine ekipa koja prolazi kroz povrede, loše trenutke, nizove poraza, male ili velike krize, šta god… dođe sa nekim odbrambenim mehanizmom u plej-of i na Fajnal-for“, objasnio je Trinkijeri.

Real je u maloj krizi u poslednje vreme.

„Real sada ima neke poraze i verujem da bi za njih bilo savršeno da u plej-of uđu sa drugačijim načinom razmišljanja, drugačijim nivoom očekivanja i drugim nivoom osećaja hitnosti“.

Objasnio je zašto neke ekipe iz drugog plana često umeju da osvoje titulu.

„To je moj lični osećaj. Znam šta kaže statistika, ali svi timovi koji su pobeđivali često su dolazili iz drugog plana. Postoji zaplet sezone, to je vaš roster, talenat, vaši igrači i uvek postoji i jedan podzaplet u sezoni, to su stvari koje ne možete da predvidite, ali možete da osetite – emocije, način razmišljanja, usponi, padovi, kako se ponašate posle pobede, šta radite posle poraza. To sve ulazi u računicu“.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Govorio je Trinkijeri i o Rudiju Fernandezu, koji će na kraju sezone završiti karijeru.

„Rudi je pravi takmičar, pobednik, ubacio je milion velikih šuteva. Imao je neverovatnu karijeru. Imam ogromno poštovanje za način na koji igra svih ovih godina. Ne želim da pričam o njegovoj igri. Njegova igra govori mnogo više nego što ja mogu da kažem. Ne mogu da dodam ništa osim tog duha koji ima, mentalnu čvrstinu i to koliko je on bio zahtevan prema sebi – on nikada ne misli da je neko bolji od njega – može da igra jedan minut i da pobedi. Može da igra i 35 minuta i opet misli da će pobediti – to je nešto što zaista cenim kod njega. On je jedan od najpoznatijih igrača u Evroligi, osvojio je tri titule, verujem da je pronašao način da bude uspešan u različitim timovima, sa različitim ulogama. Nisam daleko od istine kada kažem da je on bio jedna od tajni te pobedničke istorije Real Madrida“.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar