Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener košarkaša Bajern Minhena Andrea Trinkijeri bio je nezadovoljan posle poraza svog tima od Crvene zvezde.

Zvezda je sa 78:72 pobedila Bajern u „Pioniru“, što joj je bila prva pobeda u novoj sezoni, dok je Bajern upisao peti poraz i ostao najgori za sada u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitam Crvenoj zvezdi, njihovi pojedinačni potezi su im doneli pobedu, verujem da smo bili malo pasivni u odbrani i u drugom poluvremenu nismo dovoljno bili agresivni u napadu. Uz to što nismo pogađali otvorene šuteve, teško je igrati, posebno ovde“, rekao je Trinkijeri.

Poredeći dve sezone Bajerna, Trinkijeri kaže da je onu prošlu, gde je njegov tim bio konkurentan za završnicu, već uveliko zaboravio.

„Zbilja ne kapiram šta želiš da ti kažem, ja se ne sećam ništa više, to je praistorija, to je ‘Jurassic’. Nova ekipa, nova sezona, nova hemija. Ne bih bio dobar u poslu kad bih tako gledao. Kad igraš četvrtfinale plej-ofa, postoji osam meseci rada i onda se nešto nauči, kako igrati skupa. A sad smo na početku. Dva igrača su se vratila posle jednog i po treninga, Bonga i Heris. Nema trenutno ništa između dve ekipe, prošlo je toliko vremena“.

Dodaje da ne razmišlja o pet poraza, navodeći primer Žalgirisa iz prošle sezone.

„Nije prijatno sigurno, ali kako dalje? Imam utakmicu za 36 sati, pripremaćemo se, bićemo bolji. Ne brinem uopšte, još je oktobar. Žalgiris je išao u plej-of, a startovao sezonu sa 1-10“.

Nije mu se dopalo pitanje o potencijalnoj smeni, pošto sezona nije krenula kako se nadao.

„To je iznad moje kontrole, to je baš balkanski način. Uopšte mi nije prošlo… Može da se desi, sigurno. I onda, šta ćemo? U formi si, ‘ajde popij rakiju za mene večeras. Ne? Onda dobro vino“, uzvratio je Trinkijeri novinarki.

Osvrnuo se i na problem šutera koji su promašivali kada je Bajernu trebalo.

„Kad igraš ovakve utakmice i ako ti treba šut, jer Zvezda je stavila autobus u reket. Onda moraš malo raširiti teren i samo da nastaviš da šutiraš. Ne postoji nikakav drugi recept. Znamo da smo dobri šuteri, šuteri koji inače pogađaju danas to nisu radili i idemo dalje“, odgovorio je italijanski stručnjak.

Foto: Starsport

Po pitanju Vladimira Lučića, strelca 12 poena, Trinkijeri kaže da je srpski reprezentativac mnogo potrošen zbog Evrobasketa.

„Prva stvar, kad ovakvog igrača kao Lučića kritikuješ, ti to možeš, ali moraš malo biti fer i ne zaboraviti da svi igrači koji su igrali Evrobasket – su mrtvi. Ne moji, nego svi. I to će trebati dva meseca da se vrati. Lučić može da odigra dobro, može i loše, može da pogodi šut i promaši šut, ali nešto će uvek doneti ekipi. Ako spojim tvoje pitanje sa ovim pre, imate pogrešan tajming. Luča može bolje da igra, može i gore. Ako mi ne damo pravo igračima, sa 90 utakmica, koji su igrali Evrobasket… On je imao 35 minuta na svakoj utakmici. Da ima pad forme i loše igra, ovo je sumanuto. Ili se slažeš ili ‘ali’, nema treće. Ne znam šta da ti kažem za njegove šuteve. Ja sam kriv, moram ga bolje koristiti. Daću sve od sebe“, zaključio je Trinkijeri.

BONUS VIDEO: Kakvo kucanje Holanda, uneo trojicu iz Bajerna u koš