Foto: Vanja Keser/Starsport

Italijanski stručnjak se na vreme izlečio, moći će da bude uz svoje izabrnaike u Beogradu

Košarkaši Bajerna u četvrtak od 20.30 gostuju Partizanu u beogradskoj „Areni“, a trener minhenskog tima Andrea Trinkijeri pričao je o tom duelu.

TRinkijeri je od novembra 2018. do leta 2020. bio deo Partizana i sa njim osvojio dva Kupa Radivoja Koraća. Ipak, nije se razišao sa crno-belima u dobrim odnosima, pošto je kasnije tužio klub zbog dugovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga je neizvesno kako će ga dočekati navijači u četvrtak, ali Trinkijeri je svestan kakva je atmosfera u Beogradu.

„Igramo protiv jednog od kultnih klubova u Evroligi. Dvorana će biti puna i dobro znam kako navijači Partizana mogu da gurati svoje igrače. Nažalost, opet će nam nedostajati nekoliko važnih igrača, ali to ne može da bude opravdanje, jer igramo u košarkaškoj „Skali“ i želimo da samo sve od sebe. Ne možemo da očekujemo ​​savršenu igru ​​od nas – ali naš cilj je savršen napor,“ izjavio je Trinklijeri.

Nekadašnji trener crno-belih propustio je meč svog tima u Manhajmu u ponedeljak zbog bolesti, ali se oporavio i otputovao sa timom za Beograd.

Za Bajern neće nastupati Vladimir Lučić zbog povrede, ali tu su još dva igrača Partizana – Ognjen Jaramaz i Kori Volden. Njih dvojica trebalo bi da budu neke od glavnih opcija u napadu Bavaraca.

„Naravno da sam uzbuđen što se vraćam u Beograd i što ću igrati protiv svog bivšeg kluba,“ istakao je Jaramaz, koji se, poput Nika Vajler-Beba, pridružio ekipi u Manhajmu nakon što je patio od želučane infekcije.

Jaramaz je još jednom istakao sjajnu atmosferu.

„Očekujem sjajnu atmosferu u dvorani, a ujedno i vrlo tešku utakmicu. Partizan je poznat po tome što igra izuzetno dobro kod kuće. Ako želimo da imamo šanse za pobedu, moramo da odigramo na maksimalnom nivou.“

Bajern je trenutno na skoru 5-10, dok Partizan ima 6-9.

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača i košarkaša Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar