Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u beogradskoj Areni od Panatinaikosa sa 76:89 u okviru 30. kola Evrolige, a sada je i zvanično ekipa Janisa Sferopulosa ostala bez matematičke šanse za plej-in.

Miloš Teodosić se večeras vratio u tim posle duže pauze, a van stroja su bili Nikola Topić, Branko Lazić, Jago dos Santos i Trej Tompkins.

Grčki trener nije želeo alibi da traži u povredama.

PROČITAJTE JOŠ

„Imamo naš roster i svako ko igra uvek daje maksimum, a ja ne želim da pričam o povređenim igračima“, počeo je Sferopulos.

Grk kaže da je njegova ekipa pokušala da bude konkurentna do samog kraja.

„Borili smo se svim silama do kraja utakmice. Pokušali smo da ostanemo u meču što duže i dođemo do šanse da preokrenemo i pobedimo, ali smo propustili neke odlične šanse za to, promašili zakucavanje i otvorene šuteve. Panatinaikos je mnogo kvalitetna ekipa i povratila je dvocifrenu prednost kad smo mi uspeli da priđemo na minus šest ili sedam razlike.“

Zvezda je sad matematički ispala iz trke za plej-in Evrolige.

„Pokušaćemo i dalje da pobedimo što više utakmice do kraja Evrolige, ali nam je prioritet da obezbedimo prvo mesto na tabeli ABA lige i osiguramo prednost domaćeg terena u plej-ofu“, zaključio je Sferopulos.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Sukob na Pariz – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare