Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos prokomentarisao je novo pojačanje u svom timu.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je u utorak uveče predstavila novo pojačanje, mladog igrača čiji je otac Milenko takođe nosio dres crveno-belih, a jedno vreme je bio i privremeni trener ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

Sferopulosu se očito svidelo ono što je Topić prikazao za nekoliko meseci u Megi gde je prosečno imao 18,6 poena po meču u ABA ligi.

„Znate koliko sam želeo Nikolu Topića da dođe u tim. On je jako talentovan igrač, on će pomoći timu, mlad je i moći će da napreduje i da bude još bolji“, rekao je Sferopulos na novogodišnjem koktelu kluba.

Topić je u Megu otišao kao pozajmljen igrač, a u prvoj izjavi za medije rekao je da je i pre mesec dana bio u kontaktu sa matičnim klubom.

„Trebaju nam promene, da dodamo novoprispele igrače u roster, da izgradimo hemiju, da budemo produktivni. Svi treba da znaju šta treba da rade na terenu“, dodaje Sferopulos.

Ipak, situacija se otvorila sada odlaskom Šabaza Nejpira, vazduh u svlačionici i atmosfera su se malo pročistili i sada može da se pravi iskorak.

Nikola je već odradio jedan trening sa ekipom, a trener kaže da ga neće forsirati za predstojeći izazov sa Panatinaikosom.

„Videćemo. Neću da ga forsiram za prvi meč, treniraće i danas i sutra, ali da li će igrati sa Panatinaikosom, odluka će biti doneta pred sam meč. To je igrač na kojeg ja mnogo računam“, jasan je grčki stručnjak.

Sferopulos je ponovio mantru koju već više godina ponavljaju i u Filadelfiji Seventisiksers, pa je na društvenim mrežama reagovao zbog povratka mladog pleja.

„Verujte u proces“, napisao je trener Zvezde, uz objavu kluba kojom se predstavlja tinejdžer koji će na Malom Kalemegdanu nositi dres sa brojem 44.

BONUS VIDEO: Top 10 poteza sa utakmice Makabi – Crvena zvezda 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar