Foto: Starsport

Kao u onoj seriji iz devedesetih "Gore-dole" tako ide i serija Partizana i Real Madrida.

Ako bismo pričali o kvalitetu košarke, to je deo koji se odnosi na ovaj epitet „gore“, ali nadole je vuku ove scene kada igrači napuštaju teren s bolnim grimasama na licima.

PROČITAJTE JOŠ:

Osmeh Alekse Avramovića je u subotu uneo malo boje u lošu prvobitnu prognozu dok povrede definitivno postaju veliki faktor u seriji koja čeka svoju majstoricu i konačno razrešenje.

Partizan je dobio prva dva meča u Madridu, Real nekako neočekivano uspeo je da pobedi dvaput u Beogradu i sada se za peti meč opet selimo u Madrid.

U sredu od 21 sat Partizan u „Vizink centru“ igra oslabljen za Aleksu i pitanje je sa kakvim Danteom Egzumom.

Aleksa se u subotu javio iz Madrida i rekao da je operacija šake prošla dobro, ali je jasno da ga čeka višenedeljna pauza, slično kao u prvom delu sezone.

Gabrijel Dek
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

I tada je povredio šaku još dok je bio kamp reprezentacije, sa predstavljanja ekipe Partizana je trčao na rehabilitaciju i kada se vratio na parket – delovalo je skoro kao da nije ni odlazio.

„Hvala svima na rečima podrške. Operacija je obavljena juče i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Hvala doktorima Partizana, hvala doktoru Ignasiju Rođer de Oni koji je izveo operaciju. Nadam se da će i kompletan oporavak proteći glatko. Momci, čekam vas u Madridu“, rekao je Aleksa u subotu.

Čovek koji je bio hladnokrvan kada je trebalo njegovom timu, koji je „upropastio“ Monako pred kraj regularnog dela sezone sada neće moći da diže energiju i pojačava krvnu sliku Partizana, što će svakako biti veliki hendikep osim ako Egzum čarobno ne oporavi svoju povredu do kraja i zaigra bez zadrške.

Ni na drugoj strani ne cvetaju ruže. Štake su „radile“ u dva navrata, prvo kod Dantea, onda i kod Gabrijela Deka koji je bio ozbiljna pokretačka snaga Reala u tri meča koja je odigrao.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksa Avramovic (@aleksaavramovic)

Ako se ne računa suspenzija zbog tuče i meč koji je Real izgubio ubedljivo 95:80, Dek je konstantno maltretirao crno-bele u seriji u kojoj je bilo svega. Baš svega.

I pobeda na jednu loptu i „oduvavanja“ od 15 razlike i herojskih šuteva i ništa manje bitnih skokova (čitaj Valter Tavares u četvrtom meču) i tuče i suspenzija i opet taj utisak povreda ostaje jak pored svega pobrojanog.

Dek prvo 24 poena kada je Panter bio hladne ruke i mirne glave za 89:87 u poslednjoj sekundi, pa 19, onda i 14 pre povrede i sudara sa Zekom Ledejom. Stradalo je Gabrijelu koleno, a kada god se u kontekstu kolena kod sportista čuje i reč „ligamenti“, kristalno je jasno da je stanje jako loše te da je Argentinac precrtan do kraja.

Još na početku serije je i Tavares odigrao poluvreme prve utakmice, presedeo drugo sa steznikom, onda i bandažom na kolenu.

Preskočio je celu drugu i u trećoj i četvrtoj uspevao da bude prevaga na terenu u korist Reala. Ipak, pitanje je kako bi sve izgledalo da Matijas Lesor nije bio suspendovan u trećoj utakmici serije, mada u četvrtoj nije mogao da izađe na kraj sa snažnim momkom sa Zelenortskih Ostrva.

Dante Egzum Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Geršon Jabusele je suspendovan do kraja sezone u Evroligi jer ima pet mečeva zbog divljačkog poteza i rvačkog bacanja Egzuma u opštoj tuči u Madridu i baš tada je Egzumu povređena tetiva prsta na nozi.

Za one koji su sumnjali kako se oporavio za 72 sata, Željko Obradović je tražio da se pokaže fotografija i izgleda jezivo.

Fizio tim Partizana je odradio dobar posao, ali je bilo jasno da po povratku Dante nema istu sigurnost u šutu, te da je rovit.

Potvrda toga je i 2/11 iz igre u četvrtoj utakmici s Realom, a Partizanu je potreban spremniji i zdraviji Egzum da bude prava podrška Kevinu Panteru.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

@pbg.news је поделио/ла објаву

Panter se vraća na teren posle suspenzije od dve utakmice i Partizan će u Madridu možda opet biti favorit. Real ne može da računa ni na Vensana Poarijea, koji je jedva „dotakao“ parket u ovoj seriji sa ukupno 22 minuta u drugoj utakmici i zbog svega toga može da trlja ruke samo Barselona.

I Real i Partizan, ko god ode na Fajnal-for, otići se opterećen problemima nekih bitnih igrača i oslabljen, što se u ovoj fazi sezone retko prašta.

Naročito ne u takmičenju kakvo je Evroliga. Tačno je da će Panter u Madridu možda imati motiv više da se dokaže protiv Reala i dotuče ga kako je to uradio u prvoj utakmici, trojkom za pobedu, ali šta ako odmah posle toga ostane bez goriva, a ode na noge odmornijoj Barseloni?

To je svakako jedna od stvari o kojima će oba tima, kako crno-beli, tako i „blankosi“ morati da razmišljaju, pre nego što počne konačan obračun za prolaz među četiri najbolja tima u Evropi. Jer, ko tamo stigne, s pravom može da razmišlja i o tituli.

BONUS VIDEO: Bolan pad Alekse Avramovića posle faula nad Tavaresom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare