Kaunas će od petka do nedelje biti domaćin Fajnal-fora Evrolige.

Barselona, Real, Olimpijakos ili Monako, ko će biti prvak Evrope? U saradnji sa našim partnerom kladionicom Maxbet uradili smo „lične karte“ učesnika završnog turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Real Madrid je prošle sezone u finalu poražen od Efesa, a novu šansu da dođe do 11. trofeja prvaka Evrope imaće u „Žalgirio areni“.

Klub iz prestonice Španije najtrofejniji je na Starom kontinentu, a poslednji put šampion je bio na završnom turniru 2018. u Beogradu sa Lukom Dončićem u timu.

Real će biti oslabljen neigranjem povređenog Gabrijela Deka i suspendovanog Geršona Jabuselea, ali nakon što je u istorijskom četvrtfinalu eliminisali Partizan, u Kaunas je doputovao sa verom da može do pehara.

Niko pre „kraljevića“ nije slavio kada je izgubio prve dve utakmice u seriji, što je sada bio slučaj u sudaru sa crno-belima, i to je dodatna potvrda da nikada ne smeju da se otpišu. Pa čak i kada ih sa klupe predvodi Ćus Mateo, debitant na F4 Evrolige.

U polufinalnim duelima sastaju se Olimpijakos – Monako (petak, 17.00) i Barselona – Real Madrid (petak, 20.00), a dobra košarka je zagarantovana. U nedelju nas čekaju veliko finale i duel za treće mesto.

Svoje prognoze koji tim ima najveće šanse da osvoji Evroligu ove godine dajte na MaxBet.

BONUS VIDEO „Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi“: Maljković o susretu sa Jokićem