Milan Tomić, Janis Sferopulos
Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ DE HIERRO

Košarkaši Crvene zvezde ostali su bez trenera u subotu popodne, pošto je klub objavio kraj saradnje sa Duškom Ivanovićem.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Ivanović je napustio klub posle godinu dana i dva osvojena trofeja, najpre u Kupu Radivoja Koraća, a onda i u domaćem šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova sezona po Zvezdu u Evroligi nije krenula dobro, pa su posle startne pobede nad Asvelom usledila tri poraza, zbog čega se sada piše da je poznato i ime Ivanovićevog naslednika na Malom Kalemegdanu.

Reč je o Janisu Sferopulosu, koji se ovih dana spominjao i kao rešenje na klupi Baskonije umesto Đoana Penjaroje, potvrđeno nam je nezvanično. Rečeno nam je i da konačnog dogovora još uvek nema, ali da je on prvi izbor beogradskog kluba.

Sferopulos je poznati stručnjak koji je karijeru trenera počeo u Apolon Kalamarijasu 1986. godine i radio je sa mlađim timom do 1994.

Nakon toga je tri sezone proveo na klupi seniorskog tima, a onda je radio kao asistent u PAOK-u i Olimpijakosu u narednih 11 godina.

Bio je i prvi trener Kolosa, ali i pomoćnik u CSKA iz Moskve i Hjuston Roketsima, da bi od 2012. nadalje bio prvi trener Panioniosa, Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva.

Osvojio je dve titule u Grčkoj, tri u Izraelu, Kup Izraela, dok je bio i najbolji trener u grčkom prvenstvu 2015, a dvaput je nosio isto priznanje u Izraelu i iza sebe ima dva finala Evrolige. Dok je radio u Olimpijakosu pomoćnik mu je bio Milan Tomić, koji je jedno vreme obavljao i posao prvog trenera Zvezde.

BONUS VIDEO