Osma epizoda košarkaškog podcasta na Nova.rs

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Pick and roll“ smo vrteli na našem portalu, a u studiju su bili domaćin Miroslav Mića Berić i Nebojša Todorović, zamenik urednika sportske redakcije Nova.rs.

Partizan je vezao tri pobede na svom terenu, poslednje dve tokom duplog programa nad Monakom (89:85 posle produžetka) i Armanijem (82:69) i trenutno je na odličnom učinku 7-6, koji je Crvena zvezda imala u isto vreme prošle sezone.

S druge strane, crveno-beli su doživeli dva vezana poraza u Španiji, od Valensije (85:81) i Baskonije (87:85), pa je na 4-9, što je bio učinak večitog rivala prošle sezone posle 13 kola.

PROČITAJTE JOŠ

Jasno je da srpski timovi u različitim raspoloženju dočekuju nastavak elitnog takmičenja i preostala četiri meča do kraja 2023. godine koju će, nažalost, Aleksa Avramović ispratiti povređen. Srpski reprezentativac i plejmejker Partizana doživeo je peti prelom za manje od dve godine i opet je van terena, a ako neko nije zaslužio da toliko nema sreće onda je to sigurno on.

„Ono je bilo bolno samo i videti. Katastrofa, na poluvremenu sam dobio sliku (noge) i to ne mogu da gledam, i više nisam mogao da budem fokusiran. Ljudima nije dobro od toga“, objasnio je Mića Berić.

Koliko je Kevinu Panteru trebalo utakmica da najbrže stigne do 700 (i više) evroligaških poena u dresu Partizana i da li može da bude apsolutni rekorder crno-belih u eliti? Gde je Majk Džejms na večnoj listi strelaca u Evroligi i koliko košarkaša je još samo ispred njega?

Mića Berić je posebno pričao i o Brunu Kaboklu, a nismo mogli da se setimo još nekog igrača koji se tako brzo i dobro uklopio po dolasku u neku ekipu.

Foto: EPA-EFE/L. Rico

Pričali smo i o teškim danima za Crvenu zvezdu, koji su i iza i ispred njenih košarkaša…

Ekipa igra preslikane utakmice van Beograda – posle očajnog poluvremena juri ogroman minus, stigne do egala i ne može da prelomi meč. Deluje da tim nema pravog lidera, iako je to Miloš Teodosić na neki način, ali crveno-beli nemaju nijednu pobedu na sedam evroligaških gostovanja ove sezone.

Šta je rešenje za posrnulu ekipu i da li će Šabaz Nejpir ostati do kraja sezone, ali i sve iznad navedeno, odnosno analiza predstojećeg izazova i to u isto vreme (četvrtak, 19.00) kada Zvezda dočekuje Albu a Partizan gostuje Žalgirisu – čeka vas od 20 časova u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Mića Berić: Kad sam video Aleksinu nogu nije mi bilo dobro