Leo Vesterman Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veruje u ekipu Željka Obradovića.

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentacije Francuske, a sadašnji španskog Obradoira, Leo Vesterman, rekao je u podkastu portala „Basketnews“ da veruje da „crno-beli“ mogu da osvoje trofej Evrolige.

Pročitajte još

Partizan se plasirao u plej-of gde će mu protivnik biti Real Madrid.

„Sve četiri četvrfinalne serije će biti fenomenalne, nadam se da će sve biti rešene u petoj utakmici, kao navijač voleo bih da vidim što više majstorica. Na Fajnal-foru vidim Olimpijakos, Monako, Barselonu i Partizan“, rekao je Francuz.

Očekuje da u plej-of seriji Partizan u majstorici savlada Real, koji će imati prednost domaćeg terena u slučaju da dođe do pete utakmice.

„Mislim da Partizan može da pobedi u Madridu u jednoj od prve dve utakmice, ali isto tako i Real može do slavlja u Beogradu iako je u poslednje vreme u „Beogradskoj Areni“ od gostujućih ekipa pobedila samo Barselona, pred fenomelanim navijačima Partizana“, kazao je Vesterman.

Analizirao je i Real.

„Real je veliki klub i mnogo puta je pokazao da nikad ne smete da ga otpišete, čak ni kad ima probleme i povrede. Teško je ostaviti Real van Fajnal-fora, jer ima odličan tim, ali Partizan u poslednje vreme igra fenomenalno, sa velikom energijom, predvođen Željkom Obradovićem i nošen ogromnom podrškom navijača. Vidim na kraju serije pobedu Partizana 3:2“, kazao je Vesterman.

Osvrnuo se Francuz i na eventualna moguća dešavanja na završnom turniru u Kaunasu.

„Fajnal-for je jedna utakmica, tu je uvek sve moguće. Iz dubine duše se nadam da će u finalu igrati Monako i Partizan. Bilo bi zaista posebno da u polufinalu igraju Partizan i Barselona, Obradović protiv bivšeg učenika Jasikevičijusa, i to rodnom gradu Šarasa“, rekao je on.

Istakao je koliko voli Partizan.

„Što se tiče finala, kao i celog Fajnal-fora, ne pravim predviđanja već sam vođen emocijama. Svi znaju da je Partizan klub koji volim najviše na svetu. Bila bi to ogromna, neverovatna priča, kruna jedne „Pepeljuga priče“, o timu na koji niko nije ozbiljno računao, a koji je došao na Fajnal-for i osvojio titulu. Legenda o Željku Obradoviću bi postala još veća. Mogu da zamislim samo kako bi Beograd to proslavio“, zaključio je Vesterman.

BONUS VIDEO Panter i Lesor vode navijanje nakon pobede Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar