Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Partizan se podiže - i u igri i na tabeli

Košarkaši Partizana upisali su još jednu veliku pobedu u Evroligi, pošto je u Areni pred skoro 20.000 navijača pao Monako rezultatom 89:85.

Ono što je posebno važno jeste da su crno-beli pobedom otvorili sada već čuveno duplo kolo Evrolige, a nastavljena je i serija trijumfa na domaćem parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bila je to još jedna dramatična pobeda izvojevana tek u produžetku, iako je Partizan i u četvrtoj deonici imao osam poena prednosti i lepu priliku da sve završi bez komplikacija.

Ceo meč ličio je kao na neki u plej-of, ko zna možda opet tako nešto vidimo na proleće, a Partizan sada ima skor 5-1 kod kuće, odnosno 6-6 ukupno u Evroligi.

Monako je jedna od fizički najdominantnijih ekipa u celom takmičenja, ali Partizan je u tom segmentu i te kako odgovorio na pravi način. To se delimično može videti i po broju skokova (36-36).

Ono što treba istaći jeste da su crno-beli utakmicu dobili pre svega zbog sjajnog bekovskog trija, koji su činili Kevin Panter, Džejms Naneli i Pi Džej Doužer. Upravo su njih trojica najviše vremena proveli na terenu (igrali preko 36 minuta), što može biti problem za narednu utakmicu, ali o tome nešto kasnije u tekstu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kapiten je prednjačio sa 25 poena, četiri asistencije i tri skoka, a od samog početka utakmice se nametnuo i najviše držao loptu u svojim rukama. Naneli je dominirao krajem prvog poluvremena i u trećoj deonici, pa je na kraju imao 23 poena i pet skokova. Doužer je odigrao još jednu utakmicu veoma zrelo i odgovorno, jeste imao problema sa bacanjima u nekim prelomnim momentima, ali je isto tako ubacio kada je bilo preko potrebno – 15 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Nakon duela Doužer je istakao da mu prija pozicija u timu, da može da odgovori na više zadataka na terenu, neretko je on prvi organizator, a na obe strane terena trenutno ima više nego zadovoljavajući učinak i vidi se veliki napredak u njegovoj igri od početka sezone, kada se nije baš najbolje snalazio.

Upravo bi taj bekovski trio mogao da bude velika snaga Partizana u nastavku sezone, jer su sva tri igrača stvorena za velika dela na terenu i spremna su da zablistaju na pravi način, a malo koja odbrana može da ih „ukroti“.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Međutim, da sva zasluga za trijumf ne ode samo njima, pobrinuo se Bruno Kaboklo, koji je ponovo pokazao da je pravi „džekpot“ za tim Željka Obradovića. Nije dugo trebalo Brazilcu da se uklopi i skapira šta se od njega traži, a protiv Monaka je imao 13 poena i šest skokova za 18 minuta. Sigurno da bi njegov učinak bio još bolji, ali poremetili su ga faulovi, zbog kojih je na kraju morao ranije da napusti parket, ali svakako da je i za 18 minuta pokazao koliko je moćno pojačanje za crno-bele.

Ono što sada sledi je duel sa Olimpijom iz Milana u četvrtak od 20.30 ponovo u Areni.

Ne treba zaboraviti da je Armani prošle sezone dobio oba međusobna duela, pa je ovo sjajna prilika za crno-belu osvetu.

Olimpija u Beograd stiže bez Nikole Mirotića, koji će oko mesec dana biti van terena zbog povrede. Znajući sve što se dešavalo letos u vezi njegovog transfera, možda i nije loše što će Mirotić propustiti meč sa Partizanom u Areni, jer će fokus biti samo na utakmici (naravno da nikome nije drago niti je srećan što se Mirotić povredio).

PROČITAJTE JOŠ:

Italijanski tim je u utorak poražen od Bajerna u Minhenu takođe nakon produžetka, a nema sumnje da je Partizan sada apsolutni favorit. Međutim, Armani i bez Mirotića može da iznenadi, ima tu mnogo kvalitetnih igrača, Maodo Lo je već pokazao da mu prija Beograd, dok je unutrašnja linija i te kako fizički jaka i čvrsta.

Međutim, Partizan, bar na papiru, ima prednost u spoljnoj liniji, pogotovo ako Panter, Naneli i Doužer ponovo bili na nivou kao protiv Monaka, ili makar blizu istog.

Obradović je nakon meča sa Monako nagovestio da će protiv Olimpije minutaža verovatno biti drugačije raspoređena.

„Kada se vidi minutaža, kako sam vodio tim, dolazimo do toga da su neki igrači bili izuzetno opterećeni. Igramo novi meč u četvrtak, zato je važno da se ostali uključe i da daju doprinos protiv Milana. Sigurno je da smo radili na tome, insistiramo, svaki trening, svaki video, svaki tajm-aut ponavlja se da idu na skok i u napadu i odbrani. Ne samo ja, nego svi pomoćnici. Svaki pojedinačno i to je to“, istakao je Obradović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tu se javlja pitanje – ko će biti spreman da pogura ekipu protiv milanskog tima i da li to može da uradi neko ko nije Panter, Naneli, Doužer ili Kaboklo.

Zek Ledej je napadački odigrao loše protiv Monaka, ali je na terenu proveo više od 36 minuta. Međutim, sem njega i prethodno pomenutih preko 20 minuta igrao je samo još Alen Smailagić.

To znači da bi protiv Armanija mogli više na terenu da vidimo Avramovića, Anđušića, Ponitku, a zašto ne i Vukčevića, Koprivicu i Jaramaza, koji nije dobio ni minut protiv Monaka.

Jasno je ko je u Partizanu trenutno u najboljoj formi, ali baš bi utakmica protiv Olimpije mogla da iznedri nekog novog heroja, koji je potreban kako bi se i nosioci igre bar malo odmorili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar