Foto: Starsport

Košarkaši Monaka ne mogu da veruju šta im se dogodilo u Beogradu.

Košarkaši Partizana savladali su Monako sa 89:85, a tim iz kneževine to nije podneo najbolje. Nisu pronašli krivce u sopstevenim redovima, već u sudijama koje jedino vide odgovorne za poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Redom su se oglašavali na društvenim mrežama, ali je čitav narativ započeo izjavom Donatasa Moteijunasa na samom terenu.

„Šta da kažem, sve je rečeno. Ne znam, ovo je sramota za Evroligu. Ono što se dešava sada je sramota za Evroligu. Nikada u svojoj karijeri nisam pričao o sudijama i lošim odlukama, ali ovde su bile jedna za drugom. Imali smo utakmicu kod kuće i bila je slična situacija i prijavili smo osam situacija. Zanima me kakav će izveštaj sada biti. Ovo je sramota za takmičenje“, poručio je centar Monaka.

Pokušao je da smiri samog sebe da ne bi preterao.

„Naravno. Ovo moramo da zaboravimo što je pre moguće. U Kaunasu je nova utakmica je nova priča. Oni igraju čvrsto kod kuće i neće biti lako. Takođe, imaju i publiku na svojoj strani. Pokušaćemo da sredimo misli što je pre moguće.“

Onda se na društvenim mrežama oglasio Alfa Dialo.

„Ne možete da pobedite kada igrate pet na osam“, poručio je košarkaš aludirajući na trojicu sudija koje vidi kao saveznike Partizana.

Džon Braun je imao predlog.

„Neko mora da istraži šta se upravo dogodilo.“

Džeron Blosomgejm je imao kratku poruku.

„Nešto mora da se preduzme… Sramota.“

Ovo je sporni trenutak u poslednjem minutu produžetka. Sudeći po televizijskoj grafici, igrači Partizana nisu uspeli da prenesu loptu za manje od osam sekundi, ali sudije to nisu sudile. Upravo to je naljutilo sve igrače Monaka.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Kevin Panter nakon Monaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare