Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crveno i crno-beli u različitom raspoloženju dočekuju duplu rundu elitnog takmičenja, jer će na parket opet već u četvrtak i petak.

Evroliga je u punom jeku, na redu je duplo kolo u kojem će timovi u nekoliko dana odigrati po dva teška meča, a Partizan i Crvena zvezda u različitom ambijentu dočekuju izazove.

Prva na teren izlazi Zvezda od 19 časova protiv Žalgirisa umeču koji možete gledati na SK1, a zatim od 20 časova i Partizan na gosovanju Asvelu od 20 časova uz prenos na kanalu SK2.

Partizan je zabeležio i drugi poraz u nizu u neizvesnoj završnici, a ukupno šesti put je položio oružje u poslednjih sedam mečeva za manje od mesec dana.

Crno-beli su u lošoj formi, deluje da je ekipa izgubila samopouzdanje u potpunosti, a kao da ni Željko Obradović više nije siguran šta da radi.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon bolnog poraza od Crvene zvezde u Evroligi trojkom Nemanje Nedovića (76:73), Partizan je u završnici za infarkt sa tri razlike izgubio i abaligaški susret od Cedevite u Ljubljani (77:74).

Imao je Partizan priliku da meč prelomi na ulasku u samu završnicu, ali su kao i protiv večitog rivala napravili seriju grešaka. Ponovo su igrači izgledali stegnuto u ključnim trenucima i opet nisu pogodili šut za produžetak.

To je Partizanu bila peta neizvesna završnica koju su izgubili od početka sezone, dok su samo jednom slavili u dramatičnom finišu.

Prvi poraz su doživeli od Baskonije u drugom kolu Evrolige kada su prokockali dobijen meč (103:96), a potom i od Armanija u Beogradu (80:75). Usledila su i tri poraza u poslednja četiri meča u neizvesnim završnicama kao potvrda nedostatka samopouzdanja.

Prvo je Valensija nakon produžetaka slavila u Beogradu (100:96), pa su usledili pominjani porazi od Zvezde i Cedevite.

Simptomatično je i to što su u sva tri navrata crno-beli imali priliku da reše meč pre poslednjih nekoliko sekundi, ali je ekipa mentalno pucala.

Željko Obradović deluje zabrinuto, čini se da ni sam više nije siguran u svoje poteze. Džejmsa Nanelija jedan meč nema nigde, pa posle zaigra u startnoj petorci, dok je u obrnutom smeru to bio slučaj sa Jamom Madarom.

Foto: ABA liga/Ales Fevzer

Jedino je uloga Matijasa Lesora jasna, francuski centar je jedina konstanta u ovom timu. Problem je što Partizan nema vremena za oporavak i relaksaciju, već ga očekuje period u kojem će ekipa biti pod još većim pritiskom.

Duplo kolo u Evroligi donosi gostovanje Asvelu (19.00) koji igra promenljivo, ali u meč ulazi nakon pobede u Barseloni, kao i duel sa šampionom Evrope Efesom u Areni (petak 20.30), a posle toga sledi i gostovanje lideru Fenerbahčeu sledeće nedelje.

„S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da je Asvel favorit. Očekuje nas teška utakmica, pogotovo posle utakmice kakva je bila u Ljubljani. Probaćemo opet da reagujemo. Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu, koliko ćemo uspeti, videćemo“, istakao je Obradović.

Partizan bi lako mogao do tri poraza i već sada bi priča o Top 8 bila skoro završena, a ni u ABA ligi nema pravo na kiks ukoliko želi da ostane u trci za prvo mesto koje je prošle sezone bilo ključno u borbi za titulu.

Dok su u Partizanu pod velikim pritiskom, u Zvezdi uživaju u pobedničkoj atmosferi. Dolazak Duška Ivanovića već je opevan, a njegova serija od devet pobeda na klupi izvukla je ekipu iz ponora u koji je nezadrživo propadala.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zvezda je za razliku od Partizana dobila nekoliko gustih završnica i evidentno je da svi igrači pucaju od samopouzdanja. Tandem Nemanja Nedović-Luka Vildoza našao je rešenje za sve rivale i sada će imati priliku da u dva naredna meča bude deo istorije crveno-belih.

Najveći niz pobeda u Evroligi je klub ostvario u sezoni 2015/2016. kada je vezao sedam trijumfa, pa će ove nedelje imati priliku da se taj rezultat izjednači.

Žalgiris dolazi u trenutku kada tim muče brojne povrede, dok je Armani (četvrtak, 19) u katastrofalnoj formi iako je važio za jednog od glavnih favorita u Evoligi.
Euforija se oseća i kod navijača, jer su karte za meč protiv Žalgirisa rasprodate, a očekuje se da tako bude i dva dana kasnije protiv milanskih „manekena“.


Evroliga 13. kolo

Utorak

19.00 C. zvezda – Žalgiris 19.00

19.00 Olimpijakos – Fenerbahče

20.00 Asvel – Partizan

20.30 Bajern – Real

20.30 Armani – Makabi

20.45 Valensija – PAO

Sreda

18.30 Efes – Baskonija

19.00 Monako – Barselona

19.00 Virtus – Alba


BONUS VIDEO Trojka Nedovića za pobedu u derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar