Foto: EPA-EFE/ADI WEDA

Problem za crno-bele.

Košarkaški klub Venecija saopštio je da će se svim raspoloživim sredstvima boriti da ospori prelazak Brazilca Bruna Kabokla u Partizan.

PROČITAJTE JOŠ...

„Klub je primio na znanje nepravednu i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da na zahtev beogradskog kluba Partizan izda dozvolu za prelazak igraču Brunu Kaboklu. Izdavanje gore pomenutog ovlašćenja, posle veoma ozbiljnog prekršaja koji je počinio sportista, u očiglednoj lošoj nameri i uz nelegalnu saradnju menadžera i novog kluba, potpuno je neprihvatljivo. Venecija će ga osporiti na svakom forumu i sa svim raspoloživim sredstvima advokata, počevši od žalbe Žalbenom veću FIBA“, stoji u saopštenju Venecije.

Italijanski klub je naveo zadržava pravo da se nezakonito ponašanje menadžera igrača i samog Partizana iz Beograda utvrdi pred nadležnim organima, koji su, uprkos tome što su bili svesni ugovornih obaveza sa Venecijom, izvršili zahtev za transfer.

„Nije tolerantno da u funkcionalnom i međuzavisnom sistemu, kao što je ovaj u evropskoj košarci, klub iskoristi učinak igrača koji je ugovorom povezan sa drugim timom.

A ponašanje igrača i agenata koji zanemaruju ne samo ugovore, već i sportske programe, investicije i konkurentnost timova, nije podnošljivo“, navodi se u saopštenju.

Iz Venecije ističu da su odlučni da nastavi pravnu bitku protiv svih onih koji su uključeni u ovu stvar i to na svim mogućim mestima.

„Jasno je da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše FIBA i osnovnih sportskih vrednosti, koje bi trebalo da dele svi, ne može biti povereno individualnoj savesti onih koji rade, u bilo kom svojstvu“, zaključuje se u saopštenju KK Venecija.

Reyer Venezia

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar