Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Makabija Oded Kataš rekao je posle trećeg uzastopnog poraza od Crvene zvezde da je očigledno da mu "crveno-beli" ne leže kao rival, a zatim se zahvalio Beogradu i Srbiji na gostoprimstvu.

„Prošle sezone su nas dva puta pobedili, kad Zvezda dođe, moramo da pronađemo rešenje za njih jer nam očigledno ne leže. Mislim da smo dobro počeli utakmicu, obe ekipe su igrale u visokom ritmu. Ali, moram da odam priznanje rivalu koji je bio bolji i zasluženo pobedio. Pogodili su mnogo više šuteva od nas. Teodosić je kontrolisao sve što je mogao. Menjali smo igrače na njemu, ali je našao način da utiče na utakmicu“, rekao je izraelski stručnjak na konferenciji za medije posle poraza rezultatom 92:98.

PROČITAJTE JOŠ

Kataš je odgovorio i na pitanje o kvalitetima Crvene zvezde.

„Mnogo se ekipa mučilo protiv Reala, kao oni pre neki dan, ali danas su igrali veoma dobro. Pronalazili su rešenja na parketu, igrali timski. Mislim da imaju dobar roster, veoma dobrog trenera. Imaju veliki kvalitet, igraju brzim tempom“.

Makabi zbog ratne situacije u Izraelu nije u mogućnosti da igra u „Menora Mivtačim“ areni, pa već dugo igra u Beogradu, a Kataš je istakao da je glavni grad Srbije odlično rešenje za njegovu ekipu.

„Situacija nije baš dobra za nas. Nismo mogli da nađemo bolji grad od Beograda u ovom trenutku. Ljudi su ljubazni, cenimo to što rade za nas. Nedostaje nam da igramo pred publikom, nažalost situacija je takva. Nadamo se da će se uskoro popraviti. Danas smo se osećali kao da igramo u gostima“, zaključio je Kataš.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Top 10 poteza utakmice Makabi – Crvena Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar